gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

12.03.2003 Co nového u Indies? (Miloš Gruber)    PDF Tisk Email
Aktuality
U Indies Records v současné chvíli vychází nové desky Therne Čhave a Šarközi, a připravují se vydání desek Jablkoně, Radůzy a Jiřího Dědečka. Podrobnosti o všech deskách se dozvíte v článku

Právě vychází:

Terne Čhave - Avjam Pale
Rómská kapela Terne Čhave, což znamená Mladí kluci, povětšinou žádnými velkými mladíky nejsou, neboť jejich počátky sahají až do druhé poloviny osmdesátých let. Po revoluci došlo k rozpadu skupiny, avšak na přelomu tisíciletí přišel comeback korunovaný v roce 2001 ziskem Krtečka na Zahradě v Náměšti na Hané. V tom roce byla kapela Terne Čhave jedním z největších objevů sezóny a na pódiích se setkali s takovými osobnostmi jako jsou Iva Bittová, Ida Kelarová nebo Točkolotoč. Velkokapelový plně elektrifikovaný sound postavený až na čtyřech kytarách, dvou baskytarách, bicích vychází z tradiční rómské hudby, ale vstřebává i jiné styly, jako rock, jazz, blues, takže výsledkem je poměrně originální hutný zvuk blízký slavným Gipsy Kings.
Album se natáčelo v průběhu ledna ve studiu Petra Vyšohlída (Meat, Mad?. House Chicago I.R.A.), který se ujal i vlastní produkce a je autorem jednoho remixu.
Křest alba proběhne v Praze na Opatově 27.3., kde kapela vystoupí jako host Z. Navarové a KOA.

Šarközi - Magorie
Datum vydání se odkládá na srpen, neboť se objevily nové nápady se zařazením smyčcových nástrojů. Zaranžování a následné nahrání si vyžádá svůj čas. Jsme přesvědčeni, že to bude ku prospěchu věci.

Na polovinu dubna připravujeme:

Radůza - Při mně stůj
Opět pod producentským dohledem Zuzany Navarové nastoupila počátkem února do pražského nahrávacího studia Largo natáčet svoji druhou desku stále výraznější a populárnější autorka, zpěvačka, harmonikářka, kytaristka, no prostě multiinstrumentalistka Radůza. Album vzniká v několika frekvencích až do konce března. Hostujícími muzikanty jsou členové kapely Z. Navarové KOA František Raba (bs) a Omar Khaouaj (gt).

První pololetí uzavřou dva květnové tituly:

Jiří Dědeček - Kdyby smrtka měla mladý
Všestranou osobnost zpěváka, kytaristy, básníka, publicisty, moderátora Jiřího Dědečka asi netřeba zevrubně představovat. Nové album, první u Indies Records, natáčí v pražském studiu Tónika (Pavel Musil - zvuk, Marcel Pindel - hudební režie). 17 autorských skladeb v nezvykle barevných aranžích pomáhalo vytvářet množství zajímavých hostů, např.: Marcel Pindel-bicí, Jaroslav Krasničan-akordeon, Viktorie Dědečková-flétna, Slávek Forman-housle, Tomáš Pavlán-klavír, Jaroslav Novák-kytara. Na pultech se album objeví začátkem května.

Jablkoň - Cestující v noci
Další písničkové album skupiny Jablkoň navazuje na velmi úspešnou desku Bláznivá, i když podle jejího lídra Michala Němce nebude až tak "trampská". Naznačuje to i množství žánrově různorodých hostujících zpěvaček (Radůza, Iva Bittová, Zuzana Homolová, Bára Hrzánová) i zajímaví muzikanti (Michal Gera - trubka, Filip Spálený - tuba). Na 16 nových písní se můžeme těšit ve druhé polovině května.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib