gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

18.03.2004 Lišák a Žofák u Štrudlu (Klára Pergelová)    PDF Tisk Email
Aktuality

V pondělí 15. března se během koncertu kapely Štrůdl v ZŠ Táborská představilo příležitostné písničkářské duo složené ze zvukařského všeuměla Páji Lišáka Jindráka a basisty Luďka Žofáka, kterého známe nejen jako ředitele festivalu FOLKomín, ale i jako člena kapel zvučných jmen, zejména Magisonu a Podhoubáků.

Vzhledem k počtu diváků pojali oba pánové své vystoupení spíše jako generální zkoušku, ovšem i tak bylo na co se dívat. Během necelé půlhodiny zaznělo několik známých hitů z Pájovy autorské dílny, proložených vtipným slovem a krátkými básničkami. Je vidět, že se na písních intenzivně pracuje. O několik tříd lépe, než při dřívějších provedeních zněla zejména Markéta a dnes již přejmenovaná smutná píseň, vyžadovaná zejména fanynkami dotyčného umělce, známá spíše pod názvem Psychosomatické jevy. Pájovi by ovšem prospěla větší razance projevu, která by umocnila celkový dojem ze spíše závažnějšího obsahu textů. V tom mu ovšem pomohl Luďa Žofák, který se ochotně ujal nejen baskytary, ale i druhých hlasů.

I přes některé nedostatky způsobené nedostatečnou sehraností je pravděpodobné, že tato spolupráce bude v nejbližší době pokračovat. Z dobře informovaných zdrojů se nám podařilo zjistit, že není vyloučené ani případné doplnění o zpěvačku. Proto neváhejte a přijďte se někdy podívat.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib