gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

30.04.2014 Živák lázeňský se skupinou Isara (Miroslav Ošanec)    PDF Tisk Email
PR

Isara
Isara

Dovolujeme si vás pozvat do Lázní Bělohradu a to na veřejnou nahrávku koncertu velice zajímavé mladoboleslavské skupiny Isara. Pokud se rozhodnete seznámit se s touhle kapelou a její muzikou a býti účastni veřejné nahrávky, musíte se 2. Května vypravit do místních Anenských slatinných lázní a tady si od 19.00 užít večera s názvem Živák Lázeňský. Tuhle akci pořádá Městské kulturní středisko Lázní Bělohradu a ve spolupráci s agenturou FOLK ŽIJE! a Českým rozhlasem Hradec Králové vznikne záznam, který uslyšíte ve Studiu noc 18.6. 2014 na všech regionálních stanicích.

Skupina Isara má celkem pestrou minulost jak personálně tak žánrově. Zhruba devět let fungující kapela na pomezí folku, rocku a world music se v současné době propracovala k repertoáru, jehož jádrem jsou skotské, irské a anglické lidové písně a balady, kterým se Isara, jak sama, ústy svých hudebníků říká, věnuje s úctou a respektem k původním textům i tradičním aranžím. Přesto se ale "rock" a "folk" ze žánrového mixu neztrácí. Kapela si zakládá na maximálním využití tradičních akustických nástrojů (akordeon, flétny, mandolína, akustická kytara) a vícehlasých vokálech, to vše ale na folkrockovém základu baskytary a bicích. Výsledek tak neurazí tradicionalistu, folkaře ani rockera. Písničky, které Isara hraje, jsou v převážné většině v českém jazyce. Tvůrci českých textů jsou Filip a David Šelemberkovi, zakladatelé tělesa a hlavně překladatel a básník Václav Pinkava. Isara vydala své první oficiální album s názvem Na Scestí v závěru loňského roku a stejný název jako album mají také pravidelné klubové večery, které Isara pořádá pravidelně v Mladé Bleslavi, v divadelním sále Kulturního domu. Klubová sezóna je každoročně završena červnovým open-air festivalem Isarafest, který je pořádán ve spolupráci s Centrem 83 - sdružením pro podporu lidí s mentálním a kombinovaným postižením.

Tolik něco málo o kapele na jejíž koncert vás zveme a jak Mirek Ošanec – moderátor večera, tak Isara se těší, že se s vámi setkají v Lázních Bělohradu a také při vysílání Českého rozhlasu.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib