gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

16.02.2010 Pár pořadatelských poznámek na okraj VII. ročníku Notování (Cimbura)    PDF Tisk Email
Zajímavosti

Až do chvíle, kdy jsem usedl k počítači, abych napsal náledující řádky, jsem žil v představě, že žádné větší povídání o Notování už nikdy psát nebudu, že každoměsíční reportáže z VI. ročníku pro FOLKtime a několik dalších Čestný člen Rady Notování Martin Rousjednorázovek více než stačilo. Houževnatý a pracovitý chlapík Jirka Vondráček, zahradník Porty, je ale jiného mínění. A tak, z jeho popudu, nabízím čtenářům ePortýru a FOLKtimu malý kaleidoskop poznámek k probíhajícímu VII. ročníku soutěže:

Na prahu tohoto měsíce se završila jeho základní kola. Bylo jich šest, stejně jako poslední tři roky. Poprvé ale proběhla v klubu Kocour v Divadle Gong (Sokolovská 191, Praha 9), kde našla soutěž, po odchodu z P-klubu Trojická, nový domov. Těší nás, že se našim soutěžícím v Kocourovi líbí (pamětníkům mezi nimi víc než v Trojické) a že i diváci do něj postupně nacházejí cestu. Tento ročník je zároveň prvním, který podpořila grantem nadace Život umělce, což výrazně usnadňuje ekonomický chod soutěže a díky čemuž na vítěze a finalisty tentokrát čekají ceny hodnotnější, než tomu bylo dříve.

Ve zmíněných šesti základních kolech startovalo celkem pětatřicet soutěžících, převážně těch, kteří se stihli do soutěže včas nominovat. Jen v málo případech došlo ke změnám ve startovním poli. Věšinou byly, díky včasné zprávě od těch, kteří se museli účasti vzdát, hladce vyřešeny. Náročnější bylo zajistit náhradníky za tři soutěžící, které okolnosti donutily k odřeknutí 30 a méně hodin před soutěžním večerem. Dvakrát se nám to povedlo, v jediném případě, kdy kapela odřekla teprve 10 hodin před startem, bylo v základním kole o jednoho soutěžícího méně.

Vedle soutěžících, o kterých se podrobněji rozepisuje člen Rady Notování Honza Dobiáš v reportážích Žofie Kabelková hostem Notováníz jednotlivých kol na stránkách soutěže www.notovani.cz, měla základní kola i svoje hosty. Pozoruhodné bylo vystoupení někdejší popové hvězdičky 70. let, zpěváka a kytaristy Ronyho Martona, obdivuhodného interpreta lidových písní jeho rodné Indonésie. Rony Marton vystoupil j. h. spolu s dívčí skupinou Triobab. Dalšími hosty byli držitelé Port, skupiny Načas a Sekvoj a písničkáři Žofie Kabelková, Zdeněk Hamřík a Martin Rous. Poslední jmenovaný byl při svém vystoupení v listopadu 2009 uvítán jako čestný člen Rady Notování. Neméně kvalitní hosté vystoupí i ve večerech, které následují o prvních čtvrtcích v březnu až červnu, a na které čtenáře tohoto serveru vždy včas pozveme.

Od samého začátku ročníku též funguje velmi uspokojivě spolupráce s mediáními partnery. Vedle tradičních – FOLKtimu, Rádia Folk a Rádia Proglas – nám velmi aktivně pomáhají ePortýr, server i časopis Folk (dříve Folk & country), Country Rádio a Rádio Samson. Zásluhou kvalitní práce našich zvukařů Jakuba Moravce a Vojty Samohela z agentury Speed of sound (dříve Kubahudba) a záznamového technika Oldy Rezlera mohou být a jsou písničky účastníků Notování vysílány jmenovanými rádii, ať už v jejich hitparádách nebo v jiných relacích.

Taková je tedy situace Notování po základních kolech VII. ročníku. Nevypadá zle a my doufáme, že se bude nadále zlepšovat. Zájem mezi muzikanty je. Nejen o soutěžení, ale i o hostování! Větším problémem jsou peníze: aby bylo na pronájem Kocoura, aby bylo na ceny pro vítěze, aby bylo na uhrazení cesty a na symbolický honorář aspoň pro hosty a na jiné provozní výdaje… Usilovně sháníme sponzory. A sponzory se můžete stát i vy! Už tím, že Notování navštívíte a zaplatíte vstupné… Pro ty, kteří v klubu Kocour ještě nebyli, znamenám, že stačí dojet metrem k O2 aréně (st. Českomoravská), odkud proběhnete uličkou U skládky na Sokolovskou a tam už Divadlo Gong – pelíšek Kocourův – uvidíte!

(psáno pro ePortýr a FOLKtime)


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib