gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

31.08.2022 Večery S: Nahoře, Výborný trio a Devítka (Jarda Hnízdil)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Večery S v září
Večery S v září
Šestý ročník hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2022 pokračuje pátým koncertem, který otevírá jeho podzimní část. V pátek 23. března 2022 od 19:00 hodin jsme pro vás opět připravili zajímavý výlet do různých autorských hudebních stylů, opět s notnou dávkou překvapení!
Kapela Nahoře ve své tvorbě vychází z českého folku, jazzu i šansonu a nechá se i inspirovat zahraničními lidovkami. Nahoře vznikli kdysi nad ránem na sborovém soustředění, překvapují svým autorským postpubertálním folkem a šansonem a také zhudebněním vybraných českých básní. Se šestičlennou kapelou Nahoře se dobře seznámíte na streamovací službě Spotify.
Výborný trio je jazz, latin až funková kapela z Českých Budějovic a okolí. Jiří Výborný je ostřílený baskytarista, který si k sobě přizval skvělého hammondistu a klávesistu Radima Sládka a bubeníka Matěje Diviše, místo kterého nyní bubnuje Václav Švec. Těšte se na skladby, které napsali Miles Davis, Chick Corea, Joe Zawinul a jiní.
Večery S na podzim
Večery S na podzim
Devítka
třicet let neodmyslitelně patří do stálých vod české folkové muziky. Kapela se opírá o původní repertoár melodických písniček Honzy Brože s citlivými, většinou romantickými texty. Zvuk kapely stojí na barevných kombinacích kytar, kláves a rytmicky pevné baskytaře. Sólové zpěvy Honzy a Jindřišky Brožových barevně doplňují výrazné hlasy ostatních muzikantů. Patnáct let jste mohli Honzu Brože spolu s Jindřiškou vídat ve skupině Žalman a spol.
Je pro vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.
Večery S budou pokračovat v pátek 21. října 2022 opět od 19:00. Můžete se těšit na trojici účinkujících: 2Jaja, Láďa Latka A trio, Jen tak tak
23. září na Večeru S zahrají
23. září na Večeru S zahrají
Za Večery S na viděnou!
Jarda Hnízdil
https://www.facebook.com/vecerys/ 
https://www.facebook.com/Spolektiv 

Sdílet na...
Kam dál?

» Podzimní koncerty Večerů S se ponesou ve znamení křtů a novinek (Jaroslav Hnízdil)

» Večery S: Třetí sloka, Alena "Alishi" Střelečková, The Dark Blue Elephants (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Lenka Slabá & Triolla, Spolektiv, Pavel Kavka duo (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Tonda Vidlák Ouartet, Kateřina Syrná, Spolektiv (Jarda Hnízdil)

» Rozhovor s Eliškou Kotlínovou před pátečními Večery S (Jarda Hnízdil)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib