gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

13.01.2023 Splněný sen fanoušků kapely Poletíme? Na Flédě vznikne nahrávka největších hitů (Martin Brzobohatý)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Kapela Poletíme? se vrací 15. a 16. února na Flédu při příležitosti nahrávání nové desky. Album s názvem Best of do gramofonu bude mapovat největší hity za patnáct let existence skupiny. Fanoušci tak dostanou ve dvou koncertních dnech jedinečnou šanci být součástí živé nahrávky.
Brněnská formace Poletíme? v čele se zpěvákem a textařem Rudolfem Brančovským hraje podle svých slov „original banjo punk future jazz kántry v turbošansonovém duchu“. Pyšní se širokou paletou hudebních nástrojů od banja přes saxofon až po housle.
Po patnácti letech přichází čas na best of album a fanoušci budou mít možnost být jeho součástí. Ve dvou večerech 15. a 16. února zazní na Flédě ty největší hity a zároveň proběhne také nahrávání alba Best of do gramofonu. V pořadí šestá nahrávka vzniká po čtyřech letech od vydání té poslední a přinese průřez hudební tvorbou kapely. Při druhém koncertu bude přítomná také Česká Televize, která celý koncert zaznamená.
„Natočit s Poletíme? koncert bylo v plánu roky. Jsem rád, že k tomu dochází až teď po patnácti letech existence. Písničky během let získaly ráznější aranžmá i tempa. Síla naší kapely jsou koncerty. Věřím, že se takto podaří zachytit atmosféru, která bývá především na Flédě výjimečná,” uzavírá Brančovský.
Se svými spoluhráči se Rudolf Brančovský poznal v evangelickém sboru, kde v roce 2007 založili čtyřčlennou kapelu. O rok později vydali debutové album Jednoduché písničky o složitém životě (2008). Po vydání nahrávky Turbošansón (2014) se ke kapele přidal Vít Kraváček (basa) a Josef Zámečník (banjo). V roce 2016 odjeli společné turné s kapelou Wohnout a rok poté také s Divokým Billem. Nejnovější deska Chce to hit! vyšla v roce 2018 už v osmičlenném složení, ve němž hrají dodnes.
Předprodej vstupenek na oba koncerty na Flédě je již spuštěn. K dispozici jsou vstupenky na jeden večer v ceně 399 Kč nebo na oba večery za 700 Kč. Standardní kapacita koncertu bude kvůli technické náročnosti natáčení omezená.
Klub Fléda
Štefánikova 24
Brno

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib