gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

11.01.2024 Nové album Ondřeje Fencla a Hromosvodu pokřtí v Malostranské besedě herečka Kristýna Ryška (TZ)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Kmenová kapela multifunkčního hudebníka Ondřeje Fencla vydala v říjnu šesté řadové album Sen nenasytných kluků, které už stihlo posbírat několik pochvalných recenzí, slušné prodeje a bylo koncertně představeno v deseti převážně moravských městech. 30. ledna doveze Hromosvod své nové CD na domácí scénu, do pražské Malostranské besedy. Předchozí desky kapele křtili téměř výhradně legendární muzikanti, kmotřičkou aktuálního počinu se stane krásná žena. Po Pavlu Bobkovi, Vladimíru Mišíku, Radimu Hladíkovi nebo Michalu Prokopovi pokřtí šesté album Hromosvodu herečka Kristýna Ryška známá např. ze seriálů Zlatá labuť, Král Šumavy, Metanol či Bez vědomí.
Ondřej Fencl a Hromosvod
Ondřej Fencl a Hromosvod
foto: Mia Feres
"Není to náhodná volba,"
říká frontman Hromosvodu. "S Kristýnou se druhým rokem potkáváme na pódiích napříč republikou při pořadu Poezie zpátky k lidem, poetické okénko předvedeme i v rámci hromosvodího křtu, publikum dostane šanci ztišit se, ani nedutat a odpočinout si od Fencla prostřednictvím veršů Jana Skácela, Jaroslava Seiferta nebo Václava Hraběte."

Hromosvod v plné síle zahraje všech 13 písniček z nového alba a průřez starší tvorbou s důrazem na desky Na kraji nebe a Divoký ticho Žižkova. Je pravděpodobné, že dorazí i další hosté, kteří se na nahrávce podíleli (Matěj Belko, Néro Scartch, Milan Cimfe, Matěj Morávek...). Více o albu ZDE.
Ondřej Fencl vlastním pohledem na jednotlivé písničky:
"Duha nad Žižkovem je devadesátková svobodomyslnost, Zemřelý město blues-rocková vzpomínka na zvláštní časy covidu ve vylidněných nočních tramvajích metropole, Ramzovou zpívají magické Jeseníky, Sen nenasytných je o nás, věčných klucích. Holka z konce března bydlí v Michli, Třešňový sad pravdu dí o fotrech, co se občas mění v lotry, Bára je úlitba bohu popu (ostatně, Rádio Blaník už její singlovou verzi občas rotuje), ale taky prostě letní hit od srdce, já jinak psát neumím. Bylo nám míň, toť první láska třikrát starším pohledem, V kapkách rosy někdy k ránu bydlím. Tvůj svět, původně text pro Lenku Dusilovou, je o dětech, máme jich v kapele minimálně deset. Temperami, to je střet tří muzikantských vnímání a fiktivní text o rozchodovém pnutí - takový musí být na každé desce, ne? Všecky jsou stejný, ale každá je jiná? Osedlaná myšlenka pana Seiferta. A Hráli jsme do rána? To se taky mnohokrát stalo. Nahlas a divoce."
ZIMNÍ KONCERTY:
19.01. 20:00 Jablonec nad Nisou, Na Rampě (+ Jan Hrubý)
30.01. 20:30 PRAHA MALOSTRANSKÁ BESEDA, KŘEST
20.03. 19:00 OSTRAVA, PARNÍK, KŘEST
21.03. 20:00 Přerov, klub Teplo
22.03. 19:00 Vsetín, KD Svárov
Deska k poslechu na všech platformách: https://lnk.to/FenclHromosvodSenNenasytnychKluku

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib