gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

18.03.2024 UnderFolk opět ve stodole: Vystoupí 2stav a Dvajaja (Saša Niklíčková)    PDF Tisk Email
Pozvánky
UnderFolk s manželskými dvojicemi u Niklíčků
UnderFolk s manželskými dvojicemi u Niklíčků
Koncertní cyklus UnderFolk pokračuje v březnu dalším ze série domácích koncertů. V pátek 22. března od 19 hodin se bude koncert dvou manželských dvojic: uskupení 2stav a Dvajaja. Hostiteli se po loňském podzimu podruhé stanou manželé Niklíčkovi, kteří zvou na koncert do své stodoly v Úhercích nedaleko Mladé Boleslavi.
2stav: Martina a Aleš Hrbkovi
2stav: Martina a Aleš Hrbkovi
foto: Vlastimil Franta
Pozvání na underfolkový koncert tentokrát přijali manželé Martina a Aleš Hrbkovi z brněnské kapely Přístav, jež patří ke stálicím folkové scény a byla v minulosti v oblasti folkové hudby již mnohokrát oceněna. Martina s Alešem jsou rovněž organizátory a spoludramaturgy několika významných festivalů, kupříkladu řevnické Porty či Starolískoveckého fesťáku. Ve dvojici vystupují pod názvem 2stav.
Dvajaja: Jana a Pavel Šimkovi
Dvajaja: Jana a Pavel Šimkovi
archiv
Druhým účinkujícím je rovněž manželská dvojice, Jana a Pavel Šimkovi z Jaroměře, kteří vystupují jako duo Dvajaja Jaroměř. Jejich tvorba by se dala charakterizovat jako „edu-folk“, neboť v písních velmi často popisují zajímavé aspekty města Jaroměř, přilehlého Josefova a jejich rodáků, a doprovázejí je neméně zajímavým povídáním. Většinu těchto písní zaznamenali na prozatím jediném CD Domohraní.
Hostiteli UnderFolku se po loňském listopadovém koncertu podruhé stanou manželé Niklíčkovi, kteří na něj zvou do své zrekonstruované stodoly ve vesničce Úherce, jež je části obce Dobrovice u Mladé Boleslavi. Akce je pojatá jako veřejné setkání přátel a hudebních příznivců s občerstvením a dobrovolným vstupným na podporu vystupujících umělců.
UnderFolk se koná v pátek 22. března od 19 hodin na adrese Úherce 56, Dobrovice. Doporučujeme zaparkovat na návsi.
Partnerem projektu UnderFolk je Nadace Život umělce a Svaz autorů a interpretů, z. s.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223242526
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib