gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.03.2024 Večery S v pátek 22. března, slovo patrona ročníku (Petr Bohuslav)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Ze svého oblíbeného křesla při poslechu skvělých tří uměleckých počinů zdravím všechny příznivce Večerů S… v Budějovicích a doufám, že i v širém okolí. Ano, na některé kapely se sjíždějí do Divadla U Kapličky posluchači třeba až z Východních Čech a i z jiných vzdálených regionů. I pro mne byly zatím oba koncerty skvělým zážitkem a vždy jsem si i něco dalšího objevil. I tentokrát budete mít tu možnost.
Na Portě v Českých Budějovicích jsem v loňském roce v sále Českého Rozhlasu objevil hned dva z protagonistů již třetího koncertu Večerů S.. roku 2024. Ještě jsem netušil, že budu v roce 2024 patronem, ale jak Vesla, tak Kučík zaujali nejen mne, ale i porotu a taky kamaráda a bývalého moderátora Eldorádia Vojtu Víta.
Večery s koncerty v březnu
Večery s koncerty v březnu
Kučík
dostal prostor na koncertu s písničkáři v Libníči a jeho veselý a někdy až přívětivě naivní projev je plný lidskosti a osobního souznění s kytarou i texty. Osloví ty, kteří mají rádi nápady, nezvyklá témata a osobitý projev bez náznaku kopírování a přebírání něčeho někoho někým. Je prostě svůj a čistý. Tím oslovil mne, a proto vám závidím, že ho tentokrát můžete vidět a slyšet na Večerech S..
Vesla mají za sebou velmi úspěšný rok. Na Portě dokonce postoupily do semifinále celostátního festivalu v Řevnicích a zároveň bodovali v rádiích s novým albem. U nás v Country Rádiu dokonce postupovali ve Folkových stupních hned několik týdnů a to čistě hlasováním posluchačů. Tak díky za počin a příspěvek do vysílání. Myslím, že zaujmou i vás a můžete je podpořit třeba i v dalších soutěžích. Možná budou i v talentu Country Rádia 2024, soutěži, která začíná přesně na Velikonoční pondělí.
Třetím protagonistou třetího koncertu Večerů S v letošním roce je Cihelna & spol. Poslechl jsem si upoutávky a písničky a texty a je mi jasné, že tuto partu s dobrou náladou, kterou rozdávají i z videa, bude skvělé vidět naživo. Jejich album Popojedem je skvělé a dal jsem si některé písně i opakovaně. Díky za tak mladou a nápaditou muziku. Jak pánské, tak dívčí party zpěvu mne zaujaly a díky střídání rytmů a hlasů mám pocit, že je každá píseň jiná a moc mne ty změny bavily.
Už dvakrát jsem byl s vámi v příjemné atmosféře U Kapličky a tentokrát budu moderovat dva dny výběrových kol Porty v Praze. Já budu objevovat novou muziku v Praze ve Stodůlkách a vy, pevně doufám, že v Budějovicích na Večerech S. Dejte mi vědět, jak se vám naši tři vystupující tentokrát líbili.
Zdravím vás a těším se na příště.
Petr Bohuslav
Rozhovor s Markem Cihlářem, kapelníkem Cihelny&spol. v Televizi Jižní Čechy si můžete připomenout zde:
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223242526
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib