gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

18.07.2007 Tara Fuki již zítra na Streláku! (Petr Pošvic)    PDF Tisk Email
PR

"Hudba z pavoučích vláken země snů tiše rozplétá melancholický eros krajiny... v něm odkrývá hlasy, které konejší..."

Letní festival Střelák připravil pro vyprahlé obyvatele a návštěvníky Prahy další hudební lahůdku. Ve čtvrtek 19. července se na Střeleckém ostrově představí duo violoncellistek Tara Fuki, které doprovodí mladá jazzová krev Vertigo Quintet. Koncert začne v 19:30 v areálu Letního kina na Střeleckém ostrově.

Obě violoncellistky se hudbě věnují od malička (konzervatoř, studium muzikologie, různé hudební projekty), ale až jejich společným setkáním v Brně v roce 2000 mohlo vzniknout duo Tara Fuki... Hudba Tara Fuki je naprosto svébytná (své kořeny má ve společných improvizacích, které jsou postupně hlouběji propracovávány), křehce dynamická a výrazově nesmírně bohatá. Obohacená o otisky různých hudebních stylů s příchutí dálek, vytváří originální krasohled ženského nitra. Subtilních, křehkých písní se střídmými aranžemi přitom dosahuje dvojice Andrea Konstankiewicz a Dorota Blahutová jen za použití jednoho druhu akustického nástroje a zpěvu zajímavých polských textů.

Od svého vzniku slaví Tara Fuki koncertní úspěchy po celé Evropě (ČR, Slovensko, Francie, Německo, Itálie, Rakousko, Švédsko, Polsko, Rusko, Ukrajina, Jugoslávie, Rumunsko, Holandsko, Anglie...atd.) a střední Americe. Za svou hudbu obdržely dvě ocenění české Akademie hudby v kategoriích "Alternativní hudba-World music" a " Objev roku" za rok 2001. Obě umělkyně žijí ve Francii a tak je bude jejich pražský koncert mimořádnou akcí. Tara fuki se do čech vracejí po delší pauze. Naposledy je bylo možno slyšet ve vyprodaném Švandově divadle.

Večer zakončí ve 22:00 jihokorejský film Čas. Film pojednává o mileneckém páru, kde dívka najednou začne pochybovat o lásce svého přítele a neváhá podstoupit dokonce plastickou operaci obličeje a úplně pozměnit svůj vzhled, aby byla pro něj pořád atraktivní a neokoukaná. KIM Ki-duk se zabývá opět svým oblíbeným tématem mezilidských vztahů, lásky a lidské přirozenosti, které vyhrotí tentokrát až k tématu změny fyzické podoby (pro zajímavost - v Koreji podstupuje plastickou operaci až polovina mladých lidí ve věku kolem 20 let).

www.strelak.cz 
http://www.tarafuki.eu/


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 4 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib