gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

01.08.2007 Folk, country, acoustic, indie, písnickári a písnickárky na O2 Sázavafestu. Už tento víkend! (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR

Na multižánrového festivalu Sázavafest dostává stále vetší prostor domácí i zahraniční akustická scéna. Z více než 200 koncertů, které se v rámci letošního ročníku, který se koná v areálu Malá Strana v Kácově na řece Sázavě, uskuteční, můžeme dobrou pětinu vřele doporučit všem, kteří na tzv. folkových festivalech postrádají městské písničkáře; jména sice polozapomenutá, ale ve skutečnosti stále živá; případně hlasy nové a dosud neoposlouchané.

Na akustické scéně Balbínky, která poběží od 2. do 5. srpna vždy od 12 hodin ve stanu Mattoni Stage, se vedle ostřílených Balbínových pardálů (Václav Koubek, Luboš Pospíšil, Oskar Petr, Ivan Hlas, Jakub Noha, Jiří Schmitzer, Zdeněk Vřešťál) objeví také nové tváře (Jana Šteflíčková, Jana Vébrová, Hromosvod, Docuku), všeobecně uznávané legendy (Meky Žbirka, Vladimír Mišík a Blue Effect, Vlasta Redl), jakož i osobnosti známé spíše alternativněji laděným fajnšmekrům (Ridina Ahmedová, Ester Kočičková, Jiří Konvrzek, Lemura).

Zvláštní pozornost doporučujeme věnovat zahraničním hostům akustické Mattoni Stage: australský písničkář Jamison Young si za záda nechává promítat obrázky z cest, šestadvacetiletá česko-chillská protestní písničkářka Veronika Padilla je živoucím důkazem toho, že je stále proti čemu a za co psát a zpívat, a v klidu vás jistě nenechá ani magický hlas britské folklóristky Katus Young, a už vůbec ne vzhledem punker, duší však countryman Austin Lucas (USA) který vám ukáže, že šaty člověka nedělají.

Také na ostatních scénách festivalu se najdou osobnosti, které mají blíž k folku než by snad i samy byly řekly: Xavier Baumaxa, Lenka Dusilová, Richard Krajčo a jeho Kryštof nebo Petr Fiala a jeho Mňága a Žďorp.    

Podrobný program si prohlédněte zde.

Ostatní potřebné informace naleznete na stránkách festivalu.

O2 Sázavafest začíná už dnes odpoledne a táhne se až do nedělního vystoupení Majerových brzdových tabulek.

Začátkem srpna přineseme z letošního Sázavafestu fotografickou i textovou reportáž.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 4 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib