gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.04.2009 Jako ryba ve vodě 2009 (Milan Tesař)    PDF Tisk Email
PR

(čtvrtý folkový festiválek Radia Proglas)

Ve čtvrtek 23. dubna 2009 se v Bezbariérovém divadle Barka v Brně-Králově Poli (Svatopluka Čecha 35a) uskuteční čtvrtý festiválek Radia Proglas Jako ryba ve vodě. Od 17.30 do 22.00 se na pódiu postupně představí jeden písničkář, jedno duo a dvě tria, reprezentující široké spektrum žánrů od písničkářského folku po mississippské blues.

Program zahájí slovensko-české duo Ľuboš Beňa & Matěj Ptaszek, podle výsledků ankety z našeho hudebního webu hudba.proglas.cz největší hvězdy festiválku. Beňa hraje na rezofonickou kytaru a dlouhodobě se věnuje propagaci autentického blues z oblasti Delty Mississippi. Pravidelně jezdí do Spojených států a pátrá po kořenech žánru. Jeho hudební partner Matěj Ptaszek pochází z Ostravy a má za sebou minulost pouličního muzikanta. V duu zpívá a hraje na foukací harmoniku. Dvojice na festivalu představí své aktuální album Beňa a Ptaszek v kriminále, které vzniklo loni na podzim ve věznici Mírov a vyšlo letos u vydavatelství Indies Happy Trails.

Druhým účinkujícím bude středomoravské folkové trio A. M. Úlet. Skupina, která nedávno oslavila 15. narozeniny, se může chlubit vítězstvím v soutěži křesťanských kapel Nová tvář na festivalu VOX v Praze. Na svém kontě má dvě starší alba a jednu aktuální demonahrávku Mezi proudy. Autorem písní je kapelník a kytarista Jan Adamec, kterého ve skupině doplňuje jeho žena Blanka (housle) a Jan Dobiáš (baskytara). Vedle vlastních koncertů vystupuje A. M. Úlet příležitostně také jako doprovodná skupina písničkářky Sylvie Forsyth a spolupracuje s etno uskupením Shankar Blue.

Jako třetí se publiku v divadle Barka představí australský písničkář Rafe Morris, který momentálně žije v Brně a kterého posluchači Proglasu mohou znát i z jeho živého vystoupení v pořadu Jak se vám líbí.

Jako poslední vystoupí trio v čele s písničkářem Milanem Valentou. Ten se na scéně pohyboval už v 70. letech, například po boku Jaroslava Hutky nebo Petra Lutky. Po delší době se vrátil nejen na pódia, ale i do studia, kde vzniklo jeho aktuální - folkrockové až rockové - album Kdy všechno končí i začíná. Milan Valenta posluchače osloví sympaticky staromileckými písněmi, ovlivněnými rokenrolem, blues a folkrockem amerického střihu.

Vstupné je dobrovolné a jeho případný výtěžek poputuje na podporu nekomerčního vysílání Proglasu.

Další informace rád sdělím mailem ( Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ). Podrobnosti najdete také na stránce http://hudba.proglas.cz/.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib