gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

31.05.2011 Osmé Vyšehraní již startuje již zítra! (Martina Dimmerová)    PDF Tisk Email
PR
Dovoluji si Vám představit letošní Vyšehraní, které se uskuteční již osmým rokem v prostorách Národní kulturní památky Praha Vyšehrad.

Jedná se o společnou přehlídku napříč žánry české a slovenské divadelní a hudební scény. Festival divadla a hudby Vyšehraní má za sebou sedm ročníků a stal se již tradiční kulturní akcí hlavního města.

Stejně jako v minulých letech si klade za cíl představit pražskému i mimopražskému publiku řadu vynikajících umělců a zároveň poukázat na kvalitu amatérského i profesionálního umění jednotlivých účinkujících.

Dramaturgie tohoto ročníku přináší jednu hlavní linii a tou je prolínání dvou hodně blízkých a přece rozdílných kultur  a sice české a slovenské.  Připomeneme hudbou, tancem, divadlem a mluveným slovem, že si pořád velmi dobře rozumíme, a že to dokážeme předat i našim dětem .
Od 1.6. vás na Letní scéně Vyšehrad čekají tři týdny plné hudby všech žánrů, divadelních představení, programů pro děti i akcí pro dětské domovy. Vystoupí téměř stovka českých a slovenských muzikantů a herců.

O slavnostní zahájení Vyšehraní 2011, trochu netradičně uprostřed festivalu dne 7.6. v 18 hodin, se postará čestný prezident Vyšehraní Wabi Daněk, a další umělci: Aneta Langerová, Peter Nagy a Tomáš Berka se skupinou Ztraceni v překladu.  

Dále na festivalu vystoupí například Bratři Ebenové, Tomáš Klus, Jan Budař, Lenka Filipová, Vlasta Redl, Vlasta TřešňákIvan Hlas, Ivo Jahelka, Petr BendeBlanka Šrůmová, Hammel – Hladík, CK Vocal, Vilém Čok a další.
Vycházíme ze zkušeností minulého ročníku a opět věnujeme velkou část programu dětem. Děti z mateřských a základních škol mohou navštívit mimo jiné  šest představení československé pohádky „Pod´te s námi do rozprávky“ Naším  záměrem je přiblížit školákům i předškolákům slovenskou řeč a zároveň si prohlédnout nádherné místo NKP. Dětem z dětských domovů  připravujeme celý jeden festivalový víkend  soutěže, hry, zpívání, tancování a dalších aktivit. Tato spolupráce se během minulého ročníku velmi osvědčila a dle reakcí dětských domovů byla pro děti bez rodin velmi přínosná.

Osmý ročník Vyšehraní si jako každý rok dává za cíl sestavit mozaiku divadelní a hudební tvorby ze všech koutů naší i slovenské země, která v Praze nemá obdoby a je zárukou kvalitních uměleckých zážitků pro diváky všech věkových kategorii s různými kulturními nároky.

Festivalem Vyšehraní vytváříme prostor, kde divák v jednom uceleném sledu získává přehled o pestrosti a barevnosti kulturního dění v našich zemích.

V pražském kulturním létě si Vyšehraní našlo pevné místo a pořadatele těší stále větší zájem diváků.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
2728  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib