gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

02.02.2012 Putovní festival písničkářů Hudební sklepy přijíždí do Vltavské (Václav Koubek)    PDF Tisk Email
PR
Do Kulturního centra Vltavská přijíždí putovní festival písničkářů Hudební sklepy. Celoroční festival, jehož duchovním otcem je písničkář Václav Koubek, představuje v klubech po České republice známá jména i talenty folkové scény již více jak deset let. V klubovém sále Elektra vystoupí od února do dubna pět charizmatických písničkářů a písničkářek.

Václav Koubek při vystoupení v Lucerně
Václav Koubek při vystoupení v Lucerně
foto: Školník
Hudební sklepy ve Vltavské odstartuje 15. února originální nu-folk one man show Circus Ponorka Honzy Ponocného. Týden na to zahraje Martina Trchová se svými spoluhráči písně na pomezí jazzu, latiny, šansonu a folku, které disponují hlubokými a zároveň hravými texty. Ve Vltavské navíc v exkluzivním setu s hostujícím bubeníkem. Osobitá písničkářka a herečka Sylvie Krobová představí 14. března své hořkoněžné, emotivně drásavé písně za doprovodu kontrabasu. Dalším koncertem Hudebních sklepů bude vystoupení písničkářky Karolíny Kamberské, bývalé členky a autorky písní dvojice Sestry Steinovy, jejíž uhrančivý projev upoutá všechny přítomné. Hudební sklepy ve Vltavské uzavře na začátku dubna sám autor projektu Václav Koubek.

K projektu Hudební sklepy Václav Koubek poznamenává: „Chtěl jsem podpořit nezávislou klubovou scénu a vytvořit alternativu k všudypřítomné konzumní kultuře. Festival začínal v jižních Čechách a postupem času se rozšířil po celé republice. Povedlo se nám vybudovat síť klubů, hospod a sklepů, ve kterých hrají jak známé tváře, tak i mladí a talentovaní písničkáři. V letošní sezóně vystoupí v rámci Hudebních sklepů 33 písničkářů.“

Hudební sklepy ve Vltavské začínají vždy ve 20h. Detailní informace o koncertech a kompletním programu KC Vltavská hledejte na webu www.vltavska.cz a Facebooku www.facebook.com/vltavska.


15. 2. Circus Ponorka
Jedinečný jednočlenný orchestr  Circus Ponorka je projekt kytaristy, zpěváka a producenta Honzy Ponocného. Na koncertě během chvilky za pomoci elektronických „mašinek“ a dvou mikrofonů poskládá zvuk celé kapely, v níž nechybějí bicí, basa, několik kytarových partů a dokonce pěvecký sbor. Honza Ponocný, muzikant s bezmála dvacetiletou profesionální zkušeností, zkouší věci dělat jinak a stal se tak jednou z nejzajímavějších hudebních událostí poslední doby. V minulosti se podílel jako kytarista na více jak čtyřiceti CD, produkoval platinové desky a jeho písně zpívají osobnosti české i zahraniční scény.
22. 2. Martina Trchová Trio
Trio Martiny Trchové (Martina Trchová – zpěv a kytara, Patrik Henel - kytary, Radomír Polívka - kontrabas) spolu vystupuje od roku 2009. V jejich repertoáru najdete písně Martiny Trchové, která se na pódiích objevuje již od sedmnácti let. Martina získala za svou autorskou tvorbu řadu ocenění (Zahrada, Porta, Folkový kvítek) a její alba jsou kritikou vysoce hodnocena.
14. 3. Sylvie Krobová
Již od dětství se Sylvie Krobová pohybovala okolo divadla, hudby a umění vůbec. V osmi letech začala se zpěvem na LŠU a následně pokračovala na Státní konzervatoři v Praze v oboru operní zpěv. Její aktuální písně vypovídají zvláštním, napůl patetickým, operně dvorním a syrovým stylem o škrábancích a krásách života. Jako herečka působí s divadelním spolkem Bilbo compagnie, vystupuje také v zahraničí a v ČT.
28. 3. Karolína Kamberská
Dřívější členka dvojice Sestry Steinovy Karolína Kamberská vystupuje od roku 2010 sólově.  Písničky píše Karolína už od dětství. Sestry Steinovy vydaly tři alba jejích autorských písní a soubor nekonvenčních úprav lidovek pro děti. V roce 2005 vyšla Karolíně sbírka básniček a písňových textů Za vodou a v říjnu 2010 deska s názvem Hořkosladce. V létě 2011 natočila Karolína Kamberská desku dětských písniček Říkadla a křikadla, kterou představila v KC Vltavská na podzim 2011.
5. 4. Václav Koubek
“...Václav Koubek je z toho typu kumštýřů, kterým se nežije lehce za žádného režimu a který jednoduše řečeno není “user friendly”, neboli uživatelsky přátelský pro hlavní média a velká publika. Však také spojení skřehotavého hlasu, temperamentní tahací harmoniky a svérázných textů často Koubkovi přinášelo a přináší povrchní osudky z “divnosti” nebo na druhou stranu stejně tak povrchní poplácávání po zádech od rádoby spřízněných hospodských opilců. Přitom písně, filmy či povídky z Koubkovy dílny prozrazují, že do klubů zavítá přírodně lyrický, chlapsky melancholický, plebejsky kritický, živelně vtipný a především velmi citlivý pozorovatel labyrintu světa i (ráje) srdce...”
(Vít Kouřil: Pozoruhodné půlstoletí Václava Koubka)
Hudební sklepy
únor - duben 2012 vždy od 20h
KC Vltavská / sál Elektra / Bubenská 1, Praha 7
Vstupenky 120 Kč v předprodeji Ticketportal a na pokladně KC Vltavská, 150 Kč na místě

Sdílet na...
Kam dál?

» Klubové koncerty v KC Vltavská! (Václav Votruba)

» První finalista Notování - Vasilův Rubáš - a ti druzí (Honza Dobiáš)

» Hořkosladká Karolína (Ivan Kott)

» Martina Trchová v Divadle Exil (Tomáš Klement)

» Nalejvá se opravdu všem (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib