gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

04.06.2012 Merta & Stivín po 35 letech – Live (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
První červnový čtvrtek bude jazzový klub Reduta patřit dvěma osobnostem naší hudební scény – Vladimíru Mertovi a Jiřímu Stivínovi. Toto setkání není tak nelogické, jak by se mohlo na první pohled zdát. Oba muzikanti jsou mistři svých žánrů, jejichž hranice s nevšední oblibou překračují, rádi improvizují a hlavně se téměř čtyři desetiletí dobře znají. V 70. a 80. letech se několikrát setkali jak na koncertech v duu i s dalšími hosty (např. s Mirkou Křivánkovou, Janem Hrubým, Emilem Viklickým ad.), ale i ve studiu, kdy se Jiří Stivín podílel v roce 1976 na domácích nahrávkách Vladimíra Merty.
Po dlouhých letech se sešli v několika písních až v roce 2011 na koncertě k Mertovým 65. narozeninám a naposledy zatím na loňské oslavě 75. narozenin Václava Havla.
Vydavatel Mertových spisů připravuje k vydání historický záznam koncertu tohoto dua z ledna 1976 v Brně a rád by na druhém disku dvojalba představil i současnou podobu jejich společného hraní. Koncert v Redutě by měl navázat na dávný dialog a přinést nahrávku pro toto CD.
Vladimír Merta loni oslavil 65. narozeniny, uspořádal mimořádně úspěšný čtyřhodinový narozeninový koncert s řadou přátel, vydal tři desetiletí očekávané studiové album Ponorná řeka, produkoval a natočil nové album kolegy z dob Šafránu Vladimíra Veita Písničkář, zahrál si ve filmu Bohdana Slámy Čtyři slunce, dokončuje v roli režiséra první audioknihu svého dalšího kolegy Vlastimila Třešňáka The Vole - Hraboš hrdina, kterou načetl Jan Hartl, pilně koncertuje a rovněž dokončuje nové album s pracovním názvem Madona Decibella, natočené se skupinou Dobrá úroda (v bigbítových kuloárech se již spekuluje o podzimním turné k pětadvacetiletému výročí této nezapomenutelné skupiny).
Koncert v Redutě se uskuteční ve čtvrtek 7. června od 19.00 hodin.

Sdílet na...
Kam dál?

» Vladimír Merta oslaví pětasedmdesáté narozeniny koncertem se svými hosty v divadle Archa a vydá kolekci archivních nahrávek (Galén)

» Šafránu je dnes jako šafránu (Tomáš Pohl)

» Anděla 2017 v kategorii Folk získali Beránci a vlci (Džexna)

» Na Folkových prázdninách vystoupí jubilanti Michal Prokop, Vladimír Merta, Druhá tráva a poprvé Bratři Ebenové (Michal Schmidt)

» Vlasta Redl a band a trio Merta-Hrubý-Fencl vyjíždějí na společnou podzimní šňůru (Ondřej Fencl)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
2728  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib