gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

01.10.2014 Besídka Textové dílny Slávka Janouška již po osmé v Turnově (Martin Holan)    PDF Tisk Email
PR

Skvělí muzikanti a především výborní textaři a milovníci češtiny opět po roce zavítají do Turnova, a to v rámci 21. živé textové dílny, jejímž patronem a „hnacím motorem“ je písničkář Slávek Janoušek. Vedle tohoto dnes již legendárního písničkáře si můžete poslechnout i současné či budoucí hvězdy folkového hudebního nebe, a to na v pořadí již „VIII. Besídce Textové dílny“, která proběhne v pátek 3.10.2014 od 19.00 hodin v Městském divadle v Turnově.

Můžete se opět těšit na písně vzniklé v souvislosti s textařským internetovým fórem, nebo přímo na některé živé „textovce“. Zaznějí zde jednak písně pocházející z alba „Vytrženo z KonTextu“ - samozřejmě v podání jejich autorů či ostatních členů Textové dílny – a jednak ty, co by se mohly objevit na druhém společném nosiči fóra či na samostatných deskách jeho členů. Ostatně druhé společné CD Textové dílny se bude natáčet právě na letošní Besídce a následné na živé textové dílně v Kdanicích.

K dojetí, útěše a naději letos zahraje skupina Zhasni z Nového Boru, tentokrát v Turnově premiérově v nové sestavě, stále však v čele s vynikajícími textaři Kubou Horákem a Michalem Vaňkem. Skupina Zhasni vznikla ve stejném roce jako Textová dílna Slávka Janouška, takže společně letos oslaví 10 let. Po delší době přijede do Turnova písničkářka Lucie Redlová, poprvé se na Besídce představí vynikající písničkář René Souček z „Fajného Mjesta“. Během večera dojde také již tradičně na výběr 5-ti slov od diváků, z nichž přítomní textaři během krátké chvíle vytvoří text a pokud se ho podaří i zhudebnit, budete tak svědkem premiéry i derniéry nové písně zároveň. Po dobu skládání textu na vybraná slova vám bude hrát nová folková naděje, multiinstrumentalistka a členka mnoha kapel (např. Berušky, Disneyband) mladičká písničkářka Anička Drábková. Po přestávce se můžete opět těšit na klavírní improvizace Ivo Cicvárka, který bude na klavír krom sebe doprovázet textařku a zpěvačku Ladu Šimíčkovou, se kterou začal spolupracovat právě díky Textové dílně a dnes je tato autorská dvojice vyhledávána na všech folkových festivalech. A samozřejmě nebude chybět „náčelník“ Slávek Janoušek, který Besídku zakončí společnými písněmi, ve kterých se objeví další členové textové dílny, kteří dorazí. Téměř 3 hodinovým večerem bude provázet Michal „Kosmonaut“ Šimíček.

Pokud si tedy chcete užít téměř tři hodiny dobrých textů, chytrého humoru a kvalitní muziky, přijďte v pátek 3.října 2014 do turnovského Městského divadla. Začátek je od 19hodin, vstupné 130,-Kč na místě, nebo v předprodeji 100,-Kč.

 

 


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib