gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

08.04.2020 Hradecký slunovrat ve stavu nouze přidává víc (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
To, že kyberprostor sociálních sítí může být kromě zlého pána také velmi dobrým sluhou, dokazuje v čase stavu nouze festival Hradecký slunovrat. Svou činnost navzdory koronaviru ještě zintenzivnil a přesunul na internet, kde se se svými fanoušky může potkávat ve velkém a bez roušky. A povedlo se - pravidelné streamové pořady Hradeckého slunovratu sledují tisíce lidí. Zároveň ale jednu z chystaných debat organizátoři věnují právě problematice zneužívání internetu v besedě s autorkou oceňované knihy Průmysl lži Alexandrou Alvarovou.
Za sebou už mají příznivci Hradeckého slunovratu například přednášku Martina Pavlíčka z Katedry dějin umění FF UP v Olomouci o tom, jak se projevovaly epidemie nakažlivé nemoci v evropském umění, koncert a rychlokurz hraní blues muzikanta Jana Fice nebo příjemnou debatu o historii a budoucnosti zámku v Hradci nad Moravicí s kastelánem Radomírem Přibylou. V pátek 3. dubna také exkluzivně s Hradeckým slunovratem debatoval a pro jeho publikum hrál Michal Němec ze skupiny Jablkoň jako náhrada za zrušené vystoupení, které mělo v Opavě proběhnout 13. března.
Hradecký slunovrat virtuální
Hradecký slunovrat virtuální
„Pokud jste tyto pořady nemohli vidět v přímém přenosu, můžete se k nim kdykoli vrátit na internetu,“
vzkazuje ředitel Hradeckého slunovratu Václav Müller. „A daleko více zajímavých programů pro Vás na zpestření večerů v karanténě ještě chystáme,“ dodává.
Ve středu 8. dubna jako vždy od 19 hodin budou nejen na pornmobile.onlinevelikonoční téma debatovat evangelický farář Pavel Janošík s český katolickým knězem, zakladatelem a ředitelem Radia Proglas a spoluzakladatelem TV NoeMartinem Holíkem. Další z řady streamů Hradeckého slunovratu byl v pondělí 6. dubna věnován Mechtilde Lichnowsky, ženě úzce spjaté s historií zámku v Hradci nad Moravicí, která představovala svým životem to, co se Hradecký slunovrat snaží naplňovat i v současnosti. O ní a jejím odkazu si bude povídat Michal Berg v rozhovoru s Vaškem Müllerem.
Lahůdkou bude určitě příležitost vidět se v pondělí 13. dubna v živém vysílání s autorkou skvělé knihy Průmysl lžiAlexandrou Alvarovou. A nemožnost zajít do hospody či vinárny si můžete v pátek 17. dubna vynahradit online degustací vín s Markem Vybíralem z Vinařství Krásná hora, kterou navíc doplní i muzikant a výtvarník Jaromír Švejdík (Jaromír 99) ze skupiny Priessnitz. Ten je totiž autorem několika etiket krásnohorských vín.
Hradecký slunovrat na streamu
Hradecký slunovrat na streamu
V pondělí 20. dubna si můžete vychutnat povídání legendárního dramaturga Porty Michala Juppa Konečného o tom, jak je možné udělat velký festival systému navzdory. V pátek 24. dubna bude hostem Hradeckého slunovratu český podnikatel a psycholog, předseda Asociace nanotechnologického průmyslu ČR Jiří Kůs. A hned následující pondělí, tedy 27. dubna, bude na streamu Hradeckého slunovratu k dispozici moderátor a hudební publicista Milan Tesař, aby povyprávěl o tom, jak se snaží už čtvrt století představovat na rádiu Proglas dobrou hudbu. Středa 29. dubna bude vyhrazena onkologovi a lékaři mobilního hospice Pokojný přístav MUDr. Petru Štěpánkovi, s nímž si bude Ivo Mludek povídat v pořadu s názvem Nahlas o tom, o čem raději nechceme slyšet.
Pondělí 4. května pak bude vyhrazeno kastelánce zámku v Raduni Markétě Kouřilové.
„Přemýšlivé publikum Hradeckého slunovratu, které ve Vás máme, jistě ocení i další připravované pořady, na kterých stále pracujeme,“ vzkazuje na závěr Václav Müller. „Až vše pomine, potkáme se zase na Hradci, už se na to všichni těšíme. Do té doby sledujte naše sociální sítě, jsme stále spolu,“ dodává.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib