gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

18.04.2023 Mrakoplaš křtil Tichou radost (Džexna)    PDF Tisk Email
Reportáže
Kdo byl ve středu 5. dubna v Malostranské besedě a trápily ho nějaké neduhy, určitě se musel uzdravit, protože se zdravil a zdravil se spoustou přátel a známých. Mezi nimi se vzácně objevil i guru našich žánrů Michal Jupp Konečný, díky kterému se vlastně všichni známe. My, kteří jsme se sešli na křtu CD Tichá radost skupiny Mrakoplaš.
Poslouchat muziku skupiny Mrakoplaš - to přináší radost vždy a všude. Melodický bigbít (tohle staromilské označení mi přijde nejtrefnější), rock šmrncnutý bluesovými rytmy, texty, které vás vtáhnou do atmosféry písní, hravost, nápaditost, je to prostě radost. Jednou už jsem napsala, že jejich domovskými scénami jsou kluby, ale "zbourali" by i velkej barák, plný dům posluchačů schopných naslouchat a těšit se z jejich radostí. A takovou arénou byla právě Malostranská beseda, do posledního místa zaplněná posluchači naladěnými na vlnu Mrakoplaše.
Mrakoplaš, to je Pavel Lipták (zpěv a les kytar), Martin Kalenda (zpěv a ještě větší les kytar), Petr Maršík (baskytara) a Pavel Douša (zpěv a bicí). Momentálně oberlenému bubeníkovi vypomohl Jiří Nedbal. Častým hostem bývá klávesista a dechař Milan Potoček, nechyběl ani speciální host Ondřej Konrád na foukačku. Nepostradatelným členem Mrakoplaše je zvukař Petr Kutička
Než Mrakoplaš představil a posléze pokřtil album Tichá radost, připomněl několik písní z alb předchozích - Hlídač (2016) a Děti této noci (2010) včetně písní titulních. Za účasti mnohých, kteří pomohli albu na svět, podíleli se na natáčení, výpravě bookletu a vydání, kmotr nového alba pan Jan Spálený jej pokřtil stylově. Nechal jej zabalit do papíru od Bati a popřál, aby se mu dařilo stejně dobře jako Baťovým botám.
V druhé části koncertu jsme písničky, všechny ty tiché radosti z nového alba, slyšeli pěkně naživo. Samozřejmě titulní Tichou radost Pavla Liptáka, úvodní Déjà vu Martina Kalendy nebo jeho Underwood 1935 s textem Michala Bulíře a další a další... Když kapela dospěla k přídavkům, moderující Mirek Ošanec se rozloučil a koncert skončil, těšila jsem se netrpělivě domů, až si nové CD pustím do uší. (A od té doby již mnohokrát!)
Přeju pánům z kapely Mrakoplaš, ať se jejich Tichá radost úspěšně a vydatně šíří mezi posluchači. Na desce sice neuslyšíte jejich vzájemné dobrácké popichování a špičkování, to musíte na koncert. Ale uslyšíte písničky, které vás budou bavit, texty vám budou blízké a interpretace lahodit. To vše zabaleno do perfektního zvuku "jako od Bati".
Renata Králová pořídila pro Mrakoplaš promo fotky k novému albu. V Malostranské besedě byla také přítomna, fotila z hlediště a já několik vybraných záběrů připojuji.
Martin Kalenda a Pavel Lipták
Martin Kalenda a Pavel Lipták
Petr Maršík
Petr Maršík
Pavel Douša
Pavel Douša
Jiří Nedbal
Jiří Nedbal
Milan Potoček
Milan Potoček
Ondřej Konrád
Ondřej Konrád
Mirek Ošanec, Petr Kutička
Mirek Ošanec, Petr Kutička
Ke křtu vše nachystáno, přítomna je i výtvarnice bookletu Eva Holá.
Ke křtu vše nachystáno, přítomna je i výtvarnice bookletu Eva Holá.
Kmotr Jan Spálený
Kmotr Jan Spálený
Speciální mužský sbor
Speciální mužský sbor

Sdílet na...
Kam dál?

» Benefiční koncert Mrakoplaš kontra Alzheimer 2020 (9. ročník) (Martin Kalenda)

» Hudebníci vybrali přes sto tisíc na výzkum Alzheimerovy nemoci (Ricardo Delfino)

» Mrakoplaš odvysílá tuto neděli čtvrtý díl eŠňůry z nezrušeného turné (Ricardo Delfino)

» Potlach u Stráníků (Jiří Esser)

» Poslední Zvukové Hrubky před prázdninami budou šířit Tichou radost (Tomáš hrubý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib