gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

08.01.2024 Textová dílna Slávka Janouška slaví dvacetiny (Kosmonaut)    PDF Tisk Email
Výročí
Je to neuvěřitelné, ale 7. ledna 2004 se na dílně forum.textovadilna.cz/ objevil první publikovaný text. Bylo to První psaní od Jakuba Horáka, které zhudebnil Slávek Janoušek.
Za dvacet let se na fóru registrovalo přes 500 uživatelů, kteří za ta dvě desetiletí zanechali v síti přes 15 700 příspěvků. Diskutovalo se více než 1 700 písňových textů, ale i zhudebněná poezie či básně. Uskutečnilo se 44 živých setkání a vyšla tři hudební alba Textovky – Vytrženo z konTEXTU, Konec! Panáka! Bazén! a Ježíšku, přines!.
Textovka má 20. let
Textovka má 20. let
Mnoha dílnařům změnila Textovka život a za to velký dík! Dílna zapříčinila vznik spousty krásných písní, které se objevily na řadě hudebních alb.
Mezi aktivními dílnaři najdeme, kromě Slávka Janouška, třeba jména jako Honza Žamboch, Kuba Horák, Ivo Cicvárek, Lada Šimíčková, Michal Vaněk, Arnošt Frauenberg, Lucie Redlová, René Souček, Jiří Monty Motyčák, Eva Blondýna Suková, Saša Niklíčková, Marek Vojtěch, Kosmonaut, Jan Beran, Láďa Zítka, Jarda Síbrt a mnoho dalších.
Koncert  Textovky v Turnově (2007)
Koncert Textovky v Turnově (2007)
archiv
Je to neformální společenství a pokud píšete, tak se jejími členy můžete stát také, stačí vyhledat informace na webu www.textovadilna.cz nebo přímo zveřejnit svůj text na forum.textovadilna.cz.
Plánované oslavy dvacetin Textovky
V brněnském Café Práh se uskuteční velký koncert k dvacetinám Textovky 12. dubna 2024, na který bude navazovat živá dílna (13.-14. 4.) v Hořicích u Blanska a čeká nás i podzimní sraz v Kdanicích, kde proběhla i první dílna v roce 2004. Na rádiu Folk a Proglas až do června uslyšíte každý měsíc pořad o textech a dílně, který se jmenuje Vytrženo z konTEXTU. Na FOLKtime.cz se postupně objevují rozhovory s aktivními dílnaři o jejich tvorbě.
Přejeme Textové dílně hodně další krásných a společných let!
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib