gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

09.09.2004 Mladé kone v breclavském kinu Koruna 17.zárí 2004 ve 20,00 (Luděk Kabelka)    PDF Tisk Email
Zajímavosti

Břeclavské kino Koruna, pod patronací domácí skupiny Rovnátka, zahajuje serii podzimních folkových koncertů zajímavou přehlídkou, na které se sejde špička naší mladé folkové scény.

Současný "nástup mladých písničkářek" bude zastoupen příležitostným seskupením "Ježibabinec" s jihlavskou Žofií

foto: archiv ©

Rovnátka na Zahradě

foto: archiv

Kabelkovou, Martinou Trchovou z Prahy a turnovskou Magdou Brožkovou. Kromě samostatných bloků jednotlivých interpretek, proběhne také "ježibabinec" - společné muzicírování výše uvedených.

Zuzana a Alena  /m.j. také skvělá písničkářka/ Vítovi a Helena Peukertová - BERUŠKY z Dobré Vody u Jablonce nad Nisou. Kapela mladá, ovšem zkušená a pohodová. Nejsou na jižním konci Moravy příliš k vidění a slyšení.

Hostitelem přehlídky jsou Rovnátka, kapela, která po pěti letech působení v mladých folkových vodách nyní přežila /či naopak ji posílil/ "velký třesk", kdy do kapely přišla brněnská písničkářka Martina STRNADOVÁ /Pod kloboukem bossa, Přístav/ - zpěv, kytara. Kapela hraje dále ve složení: Eva Neuhauserová - zpěv, klávesy, Vojta Kabelka - baskytara, Honza Doležal - bicí  a Vít Buršík - conga.

Kdo znáte, když se na jevišti potkají výše uvedení  víte, že je se na co těšit a o zajímavá překvapení "kdo s kým" nebývá nouze.

Že se jedná o sestavu poměrně reprezentativní mluví to, že se na jednom jevišti schází:  4 vítězové Porty, 1 vítěz Trampské Porty, 3 držitelé Krtečka ze Zahrady, 7 vítězů Folkového kvítku, 13 držitelů prvních míst z Dětských Port a 8 vítězů festivalu Brána. Tyto a ještě další soutěžní úspěchy nashromáždili zúčastnění interpreti v průběhu minulých let. Úspěchy na živém koncertu neuvidíte, ale máte možnost pocítit mládí, pohodu a energii  a.slyšet spoustu skvělých písní.

Na podzim a zimu jsou kromě pravidelných koncertů Rovnátek v břeclavském kině Koruna naplánovány ještě koncerty: Roberta Křesťana a Druhé trávy, Hradišťanu, Radúzy, Marsyas, Fleretu s Jarmilou Šulákovou a hudebních sklepů s písničkáři Burianem, Dědečkem, Janouškem, Koubkem, Nosem, Nohou  a Václavkem.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib