gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

04.08.2004 Robert Krestan a Druhá tráva & Charlie McCoy - Turné 2004 (David Němeček)    PDF Tisk Email
Zajímavosti

Charlieho McCoye si u nás spojujeme s foukací harmonikou, ale Charlie je zároveň i skladatel, zpěvák a hráč na kytaru, bicí, vibrafon, klávesy, basu, trumpetu, saxofon, tubu. Třiašedesátiletý Američan patří mezi nejuznávanější a nejvyhledávanější studiové muzikanty v Nashvillu již od šedesátých let minulého století. Výčet hvězd, s nimiž McCoy natáčel, zahrnuje Elvise Presleyho, Boba Dylana, Krise Kristoffersona, AI Koopera, Ringo Starra, Gordona Lightfoota, Joan Baezovou, Paula Simona, Leona Russella,  Roye Orbisona a další. Vydal také řadu sólových alb a získal mnoho cen Grammy za nejlepší countryové instrumentálky a ceny Countryové asociace za nejlepšího hráče roku.

V roce 2001 se podařilo producentu Luboši Malinovi získat Charlieho McCoye k natočení několika písní na CD Wabiho Daňka "Nech svět, ať se točí dál", o rok později na dva koncerty, spojené s křtem tohoto alba. Oboustranná spokojenost a úspěch u publika vedly k rozhodnutí koncerty zopakovat i v létě 2003. Z tohoto turné, resp. z koncertu v Brně 21. 7. 2003 na nádvoří Staré radnice,  bylo nahráno album "Charlie McCoy, Robert Křesťan a Druhá tráva - Live in Brno" obsahující 16 nejen countryových skladeb plných energie a skvělých výkonů všech muzikantů, které korunuje foukací harmonika a zpěv Charlieho McCoye a Roberta Křesťana. Titul vyšel v dubnu tohoto roku na značce Venkow Records/Universal.

Letošní společné turné se bude odehrávat ve znamení křtů zmíněného živého CD za účasti nejen muzikantů z Druhé trávy, ale i dalších hostů, kteří se na jeho natáčení podíleli (Peter Solárik, Stano Palúch). Proběhne v termínech 25. - 29. srpna v Brně na nádvoří Staré radnice, v Piešťanech v rámci festivalu Country Loděnica, na Loděnici v Děhylově, na ranči Malevil v Heřmanicích v Lužických horách a v Praze v KD Mlejn.

Další informace o účinkujících najdete na www stránkách Charlie McCoy a Robert Křesťan a Druhá tráva.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib