gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.01.2011 Taliesyn pokřtí své album s legendárními kmotry (Daniela Slezáková)    PDF Tisk Email
Aktuality
V pondělí 7. února pokřtí skupina Taliesyn v Malostranské besedě své druhé album Zvesela!. Jeho kmotrem bude Jan Spálený. V žateckém Městském divadle se pak 21. února v roli kmotra představí Roman Dragoun.
Kapela Taliesyn, která si vydobyla během své desetileté existence pevné místo na alternativní scéně u nás a jež se pestrostí své tvorby vymyká všemožným hudebním škatulkám, vydala dlouho očekávané album  „Zvesela!“. Nová, v pořadí již druhá deska této pražské formace vyšla v prosinci minulého roku a těší se velmi dobré kritice. Křest ji však teprve čeká. V Malostranské besedě v Praze se tak 7. února mohou návštěvníci  koncertu těšit na osobitou kombinaci folku, rocku, lidové hudby, blues i jazzu. Během večera zazní především nové písně. Jako kmotra desky si Taliesyn přizvali legendárního skladatele, textaře a multiinstrumentalistu Jana Spáleného, jehož kapela ASPM je neodmyslitelnou součástí české bluesové scény.

Muzikanti, kteří působí kromě Taliesynu po boku interpretů jako Marie Rottrová a Roman Dragoun nebo v kapelách Neřež a Bran, na druhém albu „Zvesela!“ opět posouvají hranice své tvorby o kus dál. Představují na desce totiž různé podoby jak českomoravského folkloru či irské lidové písně, jazzu a blues, tak i ostrovního folku a námořnických žalozpěvů. Skupině se daří s lehkostí realizovat své písně v různých žánrech s patřičným výrazem.

Při příležitosti vydání nového alba „Zvesela!“ se chystá kapela na turné, které odstartuje 3. února v Písku, bude pokračovat přes Český Krumlov, České Budějovice, Prahu, Olomouc, aby bylo zakončeno 21. února v Žatci v Městském divadle, kde se bude konat druhý křest desky.  Roli kmotra přijal člen kapel Progres 2, Futurum a T4, rocková ikona Roman Dragoun.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 4 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib