gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

30.06.2023 57. ročník festivalu Porta rozdal Porty a další ceny (Agentura JV, FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
Festivaly
Vítězové Porty 2023: Marie Tilšarová & Kdo jsme my
Vítězové Porty 2023: Marie Tilšarová & Kdo jsme my
S výsledky 57. ročníku festivalu Porta, který proběhl ve dnech 23. - 25. června 2023 v Řevnicích, jsme vás již seznámili v článku Z keramických sošek Porty se radují Marie Tilšarová & Kdo jsme my a Láďa Koťátko Niklíček. Dodejme, že tradiční soška pochází z dílny architekta Miroslava Rabocha.
Ale to není vše, co vítěz Porty 2023 získává: Patří mu pozvání na Portu 2024, kytara Furch, nahrávání ve studiu Chevaliere Helenky Rytířové, pozvání do Country rádia a některých dalších partnerských rádií, pozvání na festivaly Trampský Širák, Janouškovo Ústí a Újezdské Babí léto, Muzikantský Heřmánek, Muzika, Interporta, Trampské Pikovice, Folkové chvojení, Nanečisto a Fontána Country rádia.
...a Láďa Koťátko Niklíček (za doprovodu ženy Saši)
...a Láďa Koťátko Niklíček (za doprovodu ženy Saši)
Vynikající atmosféru celého finále Porty 2023 vytvořili finalisté nejen svým soutěžním vystoupením, ale také svými třicetiminutovými recitály. Hosty Porty ocenilo portovní publikum několika standing ovation.
Richard Krajčo dokázal sám s kytarou a trumpetistou Nikolaosem Grigoriadisem, že je mistrem pódia, diváci jej přijali bez výhrad a odzpívali si s ním jeho hity. Také méně známý ostravský písničkář a bavič Jiří Krhut si portovní publikum během 45 minut naprosto získal. Oba vystoupili na Portě v Řevnicích bez nároku na honorář. Další již tradiční hosté vytvořili příjemnou atmosféru, jak ji z Lesního divadla známe a dali publiku to, proč se na Portu stále jezdí: romantiku, krásné písničky, sbory a léčivou muziku.
The Folks zvítězili u diváků, Country rádia a u poroty byli třetí
The Folks zvítězili u diváků, Country rádia a u poroty byli třetí
Vítězka 56. ročníku Porty, skupina WeHiBa, díky naprosto ojedinělému pěveckému výkonu Veroniky Bartošové sklidila další standing ovation.
Připomeňme ještě další hosty Porty 2023: Robert Křesťan a Trapeři, Petr Bende Trio a dětský sbor Notičky, Rangers - Plavci, Samson a parta, Ivan Hlas trio, Nová sekce, Isara, Nerez a Lucia, Lenka Slabá a Triolla, Kristýna Verichová - vítězka kytarové arény SAI.
Počasí Portě přálo a atmosféra na semifinálové i finálové scéně byla díky vnímavému publiku i chytré dramaturgii vynikající. Všechny tři dny zaznamenaly kamery pro web Porty. Info o veškerém dění na Portě 2023 našli diváci ve festivalových novinách Portýr, který vychází každý den festivalu, a také v elektronické verzi www.eportyr.cz.
Ze semifinále postoupil Michal Willie Sedláček
Ze semifinále postoupil Michal Willie Sedláček
Porta se představila v Lesním divadle v Řevnicích letos popatnácté, což je její nejdelší „pobyt“ na jednom místě v celé její historii od roku 1967.
Dík patří všem, kteří obětavě Portě pomáhají a všem partnerům a donátorům, bez kterých by se Porta neobešla. Děkujeme také partnerským rádiím, která pomáhají propagovat portovní muziku: Country rádio, Český rozhlas Regiony, rádia Proglas, Samson, Folk, Otava, Česká Kanada a Klik & country.
Finále 58. ročníku Porty proběhne 28. - 30. června 2024.
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
2728  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib