gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

22.02.2024 Druhé základní kolo Notování opět kritické (Miloš Keller)    PDF Tisk Email
Reportáže
Zdá se, že dvojka je pro Notování trochu zakletá (snad ne ale dvacítka) – druhé semifinále minulého ročníku jsem popsal dostatečně a druhé základní kolo 20. ročníku (1. února 2024) se mu dost podobalo.
Začínal Franta K. Barták, trošku šansonový, trošku kupletový a trošku bluesový. Budu - li laskavý, napíšu – soustředit se na jeden žánr a hrát, hrát, hrát. Následovalo LTK Jablonecko – hudebně vůbec ne špatní, ale místy bez nápadu, zejména textového – odstrašující bylo Ráno. Trošku se utápěli v sólech.
Pavel Mucha
Pavel Mucha
foto: Renata Králová
Třetí Pavel Mucha byl pro mě jedničkou toho večera – s harmonikou a vtipnými písněmi se blíží k zatím slavnějšímu triu Čadek – Čepelík - Jícha. A možná je dožene. Cispol byl spíše nesmělý a nevýrazný. Kdyby dal do muziky více života, bylo by to slibné. Úplňkový nebe nebylo asi nejlepší, naopak Stařík přetékal sentimentem. Další méně běžný nástroj nabídl Vlasta Procházka – ukulele. Uhrát písničky na ukulele je těžké a ne každému se to povede, a tak vystoupení spíše klopýtalo. Nejlepší byla asi Stará mašina. Chtělo by to vypointovávat texty. A nakonec Šunďák trio. Konec dobrý – všechno dobré. Šunďák obvykle nezklame vtipem a dynamikou písní – v hlasování pro jméno jsem dlouho váhal mezi ním a Pavlem Muchou.
Nicméně důvodem, že jsem vydržel až do konce, byla Blondýna jako host, ale o tom už jsem toho napsal dříve dost.
Povídku, v níž propojila názvy písní soutěžících 2. základního kola, napsala Blondýna během jejich vystoupení. (video Džexna)

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223242526
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib