gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

15.03.2024 Březnové Notování (Miloš Keller)    PDF Tisk Email
Reportáže
Třetí základní kolo 20. ročníku Notování je za námi. Proběhlo 7. března 2024 v sále Music City a jeho výsledky najdete zde. Přibližme si, co a koho jsme tam slyšeli.
Martin Miki Zábranský
Martin Miki Zábranský
foto: Renata Králová
Začínal Martin Miki Zábranský, představil se spíše jako poeta a básník s nenápadným doprovodem, spíše mírnější, dramatičtější polohy mu moc nesedí. Nejlepší byla Slivovice, i když asi on ji za své stěžejní dílo považovat nebude. Ale tak už to bývá. Soften Disharmony předvedli muziku na pomezí jazzu a soft folku, nebo přesněji muziku, která se těmito žánry prolínala. Muzika i vystoupení mělo atmosféru, hudba uměřená tak, aby podtrhla abstraktní texty, ve skladbě Selkie byly vynikající bicí. Hodně dobré, i když čtyři písně byly asi na zamilování si kapely málo. 
Alfasrnec
Alfasrnec
foto: Renata Králová
Kat&Combo bylo duo kytara a cello, obojí mírně konzervativní a místy zbytečně moc vypjaté, v klidnějších pasážích však byla muzika příjemně minimalistická. Primabalerína byla naprosto jedinečnou výpovědí, mírně drsnou, ale přesvědčivou a přes jistý pesimismus ukazovala, že je nutné se těšit z maličkostí, dokud to jde.
Hlasy ve tmě – oceňuji jednotné (černé) oblečení, ale upřímně – čekal jsem pestřejší vokály, vícehlasy, prolínání zpěvu a podobně. Dámy evidentně nevyužily možnosti, které jim 4 hlasy skýtají, zejména když každá z nich zvlášť i dohromady zpívat umějí vesměs bezchybně. Zklamala i písnička provedená „a capella“, takže nejlepší byla asi Do práce musím zas jít. Dámy prostě mají na víc a nemuselo by je to stát moc práce, jen trochu fantazie při aranžích. Prostě Pětník v sukních to není, ale mohl by být. 
Jeroným Lešner
Jeroným Lešner
foto: Renata Králová
Tereza Rychecká je už ostřílenou soutěžící v Notování, má hodně kamarádů a schopné manažery. Stále ještě se ale nezbavila jisté naivnosti v textech (Jaro, Pyramidy), tuto vlastnost však dokázala využít v Cestě kolem světa a udělat z ní zajímavý hit textově i hudebně.
No, a to bezesporu nejlepší nakonec – Alfasrnec nezklamal, zůstal věrný svému stylu, přinesl novinky, opět se zapamatovatelnými melodiemi a vtipnými texty, takže Los už má svoje místo ve Folkmenu. Nezdržovali a bavili od začátku do konce. A to jsou prý z Brna.
Hostem byl Jeroným Lešner. Za těch víc jak 20 let, co jsem ho neslyšel, se vůbec nezměnil. Povoláním geolog asi ví, že fosilie jsou prostě jistota, která přitahuje v jakékoliv době.
MK
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Jeroným Lešner  - díky   |146.241.60.xxx |15.03.2024 01:22:22
Díky. I pro mě bylo velmi milé zjistit, že nové písničky, založené spíše duchovním směrem, dokáží strhnout lidi tak jako před 20 lety, kdy jsem s jiným repertoárem vyhrával Zahradu nebo Porty. Moc za to děkuji.
Zároveň je realita, že oborů, kterým se posledních 15-20 let věnuji a akcí, které pořádám, je celá řada a folkové vystupování mezi prioritami už nemám.
Ahoj.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223242526
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib