gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

16.11.2020 Právě vyšlo album písní Saši Niklíčkové Zmačkaná žena (Galén)    PDF Tisk Email
Novinky
V listopadu 2020 vydává nakladatelství Galén nové album písničkářky a harmonikářky Saši Niklíčkové Zmačkaná žena, které nabízí třináct autorských písní jadrných i jemných, plných humoru, nadhledu i zamyšlení o životě. Ačkoliv základem celého alba zůstává folk s důrazem na texty, není nouze ani o žánrové výlety – do krajin šansonu, moritátů či swingu. Obsahem písniček jsou všední ženské radosti a strasti, protože - jak sama autorka říká - psát se má o tom, co člověk dobře zná. A tak jedině Saša Niklíčková pozornému posluchači prozradí, kam kráčí zmačkaná žena, jaké to je mít v každém přístavu jednoho námořníka, a hlavně jak se obléká hudba, aby v šatníku nechyběla sukně z klarinetů, ukulele k pasu, zvony na nohy, a co se hodí do deště či mrholení.
Kromě akordeonu se Niklíčková nově doprovází také na klávesy a uke-banjo. Nedílnou součástí jsou přizvaní hosté ze spřátelených hudebních těles: Filip Machač (z Isary) na mandolínu, písničkář David Šitavanc na ukulele, Jirka Jelínek (z Hudby Praha) na perkuse, Jakub Semera (z ŠouflŠou) na tubu a Jan Matouš (z Piosenek), který přispěl kontrabasovou linkou do více než poloviny písní a příležitostně s Niklíčkovou také vystupuje.
Album nahrál Alex Švamberk, mastering vznikl u Ondřeje Ježka ve studiu Jámor. Obal s využitím fotografií Vlastimila Breta navrhl Ondřej Pfeiffer.
Deska je k dostání v e-shopu nakladatelství Galén, v digitální podobě také na supraphonline.cz.
Pokud to okolnosti dovolí, křest alba se odehraje v Praze v klubu Kaštan v sobotu 27. února 2021. Svou účast jako hosté přislíbila část kultovní pražské kapely Panelákoví fotři.
Saša Niklíčková - Zmačkaná žena
Saša Niklíčková: Zmačkaná žena
Vydavatel: Galén
Vydáno: 2020
Hodnocení desky: 7,45/10
Seznam písní: Podprsenka • Advent • Námořník • Zmačkaná žena • Madeleine • Aj, ta krajta! • Věsta • Dvě kostnatý dámy • Katastrofická • Tetování • Facebook • Rozveselovací • Jahodový úplněk
Co o albu napsal Pavel Rada: "To se těžko hodnotí, když se člověk po celou dobu poslechu baví a zapomene si dělat poznámky. A to je vlastně ta nejlepší reference." (9 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 


Saša Niklíčková je písničkářka, která vstoupila na folkovou scénu roku 2008 účastí v soutěži Česko hledá písničku, a podruhé pak (po mateřské pauze) roku 2013 v soutěži Notování. Roku 2014 pražské vydavatelství Polí 5 vydalo její debutovou desku Kam nepřijde den, na němž se představila především jako sólová hráčka v doprovodu akordeonu. Album obsahovalo písně zčásti použité v divadelním kabaretu. Album Zmačkaná žena je její druhou řadovou deskou. Kromě ní spolupracovala rovněž kupříkladu na projektu Zlomený klíč pro určování osudu pro Český rozhlas (vyšlo v kompilaci R(a)dioa(custica) Selected 2009) či na vánočním albu Textové dílny Slávka Janouška Ježíšku, přines! (2017).

Sdílet na...
Kam dál?

» Dluhy 2020 – sólisté (Miloš Keller)

» Večery S: Michal W. Sedláček, Saša Niklíčková, Spolektiv (Jarda Hnízdil)

» ŠouflŠou a Saša Niklíčková zvou do Balbínky (Saša Niklíčková)

» Tři plus jedna (Miloš Keller)

» Country a šanson s humorem: Alfasrnec a Saša Niklíčková v pražském klubu Válec (Saša Niklíčková)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib