gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

26.04.2021 Duo ťuk dokončuje album Ohlédnutí světla (Ivan Kurtev, SuperGram)    PDF Tisk Email
PR
Vážení a milí fanoušci folkové muziky, moc si vážíme podpory, které nám a našim hudebním projektům hojně dopřáváte. Ať už jste pomohli na svět kterémukoliv z našich dřívějších projektů, je jasné, že bez vás a bez vaší pomoci by prostě neměly šanci. Děkujeme moc!
Rádi bychom vám touto cestou doporučili náš první letošní projekt na serveru Starovac.cz, který si zaslouží vaši pozornost. Je jím nové cédéčko Dua ťuk, které ponese název Ohlédnutí světla.
Duo ťuk - Ohlédnutí světla
Duo ťuk - Ohlédnutí světla
Duo ťuk
vzniklo v roce 1988, Jardu Moravce však vztah ke kultuře, muzice, divadlu a dalším humanitním disciplínám – historii, literatuře, fotografii, provázel už od dětství. Od té doby uplynulo mnoho let, ale muzika, jeho celoživotní záliba, ho nikdy neopustila. V roce 1997 vydalo Duo ťuk první album vlastních písní, okořeněné texty básníků zvučných jmen a také dvorního textaře, básníka Miroslava Kvapila. CD dostalo název Přiťuknutí, v roce 2000 následovalo album Jiná báseň o srdci a poslední CD Čtrnáctá komnata vzniklo v roce 2007.
Tím však příběh nekončí. K naší radosti, se po odmlce Jarda opět pustil do tvorby nových písní, kromě vlastních textů zhudebnil také básně Miroslava Kvapila, Petra Skarlanta, Francoise Villona a Miroslava Floriana. A před několika málo dny byly nahrány poslední tóny písní pro nahrávky nového alba. Po boku Jardy Moravce zpívaly zpěvačky, které prošly sestavami, a to Lucie Luxová, Katka Haladová a Zdena Troníčková. Aranže písní zpracoval, zahrál na několik nástrojů, zpíval a natáčení režijně vedl Petr Novotný, kytarami a zpěvem doprovodil Petr Havrda. Album se natáčelo ve studiu MK Production v Českých Budějovicích.
V tuto chvíli je před námi dokončování nahrávek v postprodukci kompletováním, ozvláštňováním a přisypáváním dalšího hudebního koření. Texty písní se dotýkají nás všech. Jsou o nadějích, pochybnostech, láskách, smutku, radosti, někdy s úsměvným nadhledem. Prostě příběhy, provázející nás každým dnem. No a víc už snad ani o celé věci nejde říct. Možná jen, že lepší snad bude si je poslechnout než dlouze povídat. Když nám s tím opět pomůžete, budeme moc rádi. Věříme, že společně dokážeme CD Ohlédnutí světla dokončit.
Děkujeme a přejeme krásné jaro.

Sdílet na...
Kam dál?

» Rozhodl jsem se vysypat šuplíky a vydat debutové sólové CD (Karel Macálka)

» Alibaba - Vracím se domů (Ivan Kurtev)

» Bleděmodré město (Michal Šimíček - Kosmonaut)

» Petr Novotný: Na důchodě (Ivan Kurtev)

» Ivo Cicvárek dokončuje nové album Padá (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib