gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

25.08.2010 A Muzice pršelo a pršelo... (Karel Fred Vodňanský)    PDF Tisk Email
Reportáže
...aneb když "chčije a chčije" ani sponzora neuvidíš
Festival Muzika (Hrádek u Rokycan): 6. - 8.srpna 2010
Vlastně jsem se ani nedivil. Málo Muzik v Hrádku u Rokycan přešlo bez deště, a protože jsem ty dvě poslední (prý slunečné) zdárně vynechal, neměl jsem ani moc s jakou jinou realitou srovnávat. Doufal jsem, to ano. Zvláště pro tu změnu i svůj doprovod. Velké překvapení se žel nekonalo, a tak s neustávajícím rytmem swingujících kapek, za jakékoli denní chvíle, hudby či ticha jsem se usedavě zaposlouchal.
Eliška Ptáčková a Acoustic sound
Eliška Ptáčková a Acoustic sound
foto: Káča
První den uváděli festival nejenom všech folkových hvězd právník a toho času kořenem či vrtochem skot František Urbanec a samojediný si sponzor a tvůrce i producent festivalu a občasný hudebník Jaroslav Samson Lenk. Po krátkém přivítání, delším představení, a ač dlouhé, přesto vtipné promluvě o nedostatku sponzorů nejenom na vánočním trhu, pokročeno bylo k uvítání první kapely. Po celý večer a noc v přestávkách mezi nazvučováním sic sláblo počáteční nadšení uvaděčů, ale nudné provázení festivalem to nebylo, popřípadě se dalo zajíst u nepřeberného množství stánků.
Festival zahájila kapela Frýda & company, vítěz to soutěžních Štaflí Rádia Samson. Ač nositelka jména a frontmanka kapely okouzlovala diváky množstvím jazyků, v nichž zpívala, její angličtina, francouzština či španělština přes svou zvukomalebnou rozdílnost splývaly v jeden uniformní shluk tónů. Vícero převzaté věci napříč žánry tak nepříjemně splývaly v jeden zvuk. Můžeme jen doufat, že na jejich CD, které v rámci svého vystoupení uvedli v světlo světa pohárkem Samsonovým, bude k rozlišení skladeb stačit opravdu jen poslech. Snad jediným, který letošní ročník odehrál na forbíně, byl Jindra Kejak. Jeho tradičně xenofobní promluvy i naivní texty zpívané povětšinou na cizí známé melodie, tak byly dobré opravdu jen na vyplnění mezery při nazvučování další kapely. Tou byla Eliška Ptáčková a její Acoustic sound - pro mne nejpříjemnější překvapení celého festivalu. I když bylo mnoho jejich skladeb z repertoáru jiných světových hvězd folkrocku a jazzu, jejich osobní aranžmá, sehranost nástrojů i hlasů dávají poznat, že o tomto uskupení ještě hodně v dobrém uslyšíme. Následující šoková akce v podobě volného uskupení B.A.M. alias Bohemia acoustic music by více slušela na závěr celého programu či spíše jako noční zábavové hraní. Jejich revival všemožných světových hvězd a hvězdiček od popu až k metalu možná někoho nadzvedl, ale většině trochu citlivějších uší dal odlehnout nejdříve s Karlem Plíhalem. Před folkovým bluesmanem Plíhalem se stačila ještě vejít skupina COP a pak již následovala plejáda víceméně domácích. Tradičně příjemně folkového Samsona a jeho partu vystřídal Slávek Janoušek, nejvíce teď účinkující s Lubošem Vondrákem, s kterým hrával v osmdesátých letech a s nímž získal i svou první Portu. Páteční večer pak uzavřela skupina Hop Trop, trocha toulavé trampské písně do pelíšků.
Vítězové Open scény - Zhasni
Vítězové Open scény - Zhasni
foto: Káča
Druhý den se již od časného rána nesl v duchu soutěže "začínajících" kapel. I když se nezačalo skrze počasí přesně v deset hodin, díky výpadku několika účinkujících skončila soutěž před hlavním programem. Soutěž tradičně dramaturgicky vedl a uváděl Milan Belmondo Plch. Pro větší přehlednost vezmu je abecedně, a tak musím začít hned tím nejhorším. A je to! je skupinou dam středního věku, jež by měla zůstat u táborových ohňů a halekat si na lesy. I občasná výpomoc v podobě zasloužilého perkusisty Petra Balíka Vohnouta nemůže na jejich nekvalitách nic zásadního vylepšit. Skupina Alison, to je káva velkobritská – Skotsko, Irsko – co si račte přát. A k téhle kávě patří zejména housle, něco rytmického a píšťala, avšak právě flétny, i když občasné, byly hlavním mínusem celého vystoupení. Druhým mínusem byla volba repertoáru - táhlejších písní, když důvod volby se ukázal při zařazení tradičnějších rychlejších rytmů. Hlavní mužský zpěvák Tonda Vyšehradský nestíhal artikulovat a často polykal s koncovkami i celá slova. Jinak bylo vystoupení výborné, jednotlivé zpěvy – čisté a zajímavé hlasy, sbory i jednotlivé nástroje, kde bych vyzvedl zejména hlas Áji Boháčové a housle Vítka Adamce. Jejich celkové čtvrté místo však pro mne bylo spíše překvapením. Grošáci ze skupiny Appaloosa, to byla zcela jiná třída, jež nastavila laťku hodně vysoko, a zcela oprávněně se dostali na žebříček vítězů. Velmi podobný styl hudby jako u předcházející skupiny, i když přeci jen více severský a více country, byl okořeněn zejména vlastními skladbami, jimž dominovaly výrazné a sezpívané vokály. Velký výkonnostní skok, ale rozdíl jen jedné příčky. Dalším zřejmým adeptem na stupně vítězů se ukázala skupina Bonsai č. 3. Tato v zásadě již stálice naší folkové scény se prostě nehorší a umí dobře zahrát. Navícero kapelník Vašek Koblenc přibral před rokem do skupiny novou zpěvačku Živanu Stupkovou, která dělá více než čest svému jménu a v dobrém slova smyslu svým živelným a čistým hlasem probouzí ve starých písničkách nový život. Nástrojově nebylo co vytknout a za jediné malé bezvýznamné nic lze označit jen občasně rozjeté vícehlasy. Snad by to chtělo jen nějaké nové písně, nejlépe i nějakou tu ucamranou hitovku, smyčců i energie na to mají na rozdávání. Dalším v abecedním pořadí a na dlouho posledním výkonnostně silným uskupením byla skupina Flashback. Tohle bluegrassové seskupení už jsem neslyšel poměrně dlouho a bylo pro mne tak velmi milým překvapením. Zkrátka jim to výborně šlapalo, i přes často autorskou tvorbu měly skladby výraz a švih. Jediným mínusem tak byl příliš nenápadný až tichý projev hlavního zpěváka Jana Kejvala. Každopádně výrazný kandidát na stupně vítězů, páté místo rozhodně neodpovídalo předvedenému výkonu (asi málo přítomných fanoušků modré trávy).
Zdeněk Schwager
Zdeněk Schwager
foto: Káča
Do cíle zbývá sice ještě polovina (skupiny Fajnbeat a Zatrest se soutěže nezúčastnily), ale až na poslední z nich byly výkony povětšinou bída a utrpení. Kámen úrazu Kamenu úrazu byl všude kam se ucho dovlnilo. Velmi špatný mužský zpěv i sbory nezachránil ani barevný hlas zpěvačky Kateřiny Kučerové, který až často prokazoval svou neškolenost. Nejhůře pak celkový zvuk kazila přehlušující elektrická kytara. Velké problémy se zpěvem mělo i následující uskupení Pavel Houfek band. Nebylo slyšet snad jediné nerozjeté sbory a Pavel Houfek přes příjemně barevný a výrazný hlas měl velké problémy s artikulací. Ani nástrojová vytříbenost a um tak nemohly zlepšit celkově velmi špatný dojem. Skupina Špunt více než s hlasy či nástroji bojovala zejména se svou nevýrazností a unylostí, přesto mezi jednookými králem a celkové šesté místo. Skupina Twisted Timber, to bylo od každého z předchozích co špatného si račte přát, nevýrazné nástroje i když řekněme s přivřenýma očima sehrané, ale o to více nesecvičené sbory a velmi špatný sólový zpěv. To nejlepší nakonec, to je zet jako Zhasni. Zhasni, to jsou především texty, nějaká ta melodie hraná na doprovod – kapelu – jen potřebnou nutnost. Nezanikají tím jednotlivé nástroje či občasné vícehlasy, ale vše to hudební okolo slouží zejména k umocnění textů. Při vystoupení na Muzice měla sice zpěvačka Irena Vaňková trochu "nastydlý" hlas a Kuba Horák neustále něco rýpal do vlaštovčiny nohavice, ale posílané písně nemusely diváky dojímat ani unavovat štěstím, aby si zaslouženě doletěly pro první místo. Součástí open scény bylo i vystoupení několika hostů. Jako první zahráli asi v polovině programu osamocení muži z Hlubokého nedorozumění. Bez ženského hlasu jim to neznělo vůbec špatně - více trampsky a méně folkově, ale zejména více odlehčeněji, jakoby jim ženský element přinášel nepoměrně více nervozity. Hostování potom uzavíralo čundrcountryshow skupiny Bodlák. Tentokrát svým hudebním projevem působící více jako horší ze soutěžících.
Druhý večer uváděl moderátorský matador Zdeněk Schwager a byl to až na výjimky večer plný legend, které nepřinesly žádné nepříjemné překvapení. Jedinou výjimku tak v zásadě tvořilo jen českoaustralské spojení Blue Label, jejichž písně byly z dob před třiceti lety a špatného provedení. Starší a pokročilé legendy přinášely s sebou mnoho příjemného a precizně předvedeného potěšení proslulých písní v často nově vyvětraných hávech. Na pódiu tak postupně defilovali skupiny a interpreti jako Poutníci, Robert Křesťan s Druhou Trávou, Pacifik, Rangers (band) či Nezmaři s Mikim Ryvolou. Závěr potom patřil Semtexu - nejlepší kapele na světě, jejíž výbušné vlastnosti jsou známy podstatně dál, než dohlédnete z plzeňské věže. Festival Muzika patří dlouhodobě mezi nejvýraznější akce tohoto druhu u nás. Nejenom výjimečný přírodní amfiteátr a lepší přístup ke kapelám i divákům, ale zejména originální dramaturgie patří k nosným devízám této přehlídky "dobré hudby". Letošní ročník nutno říci byl trochu slabší na obsazení i hudební překvapení. Ať již za to může krize, počasí či únava, důvěřuji pořadatelům, že následující výroční dvacátý ročník předvedou z Muziky to nejlepší.

Výsledky Open scény:
1. Zhasni (28 bodů)
2.-3. Appaloosa (25 bodů)
2.-3. Bonsai č.3 (25 bodů)
4. Alison (23 bodů)
5. Flashback (20 bodů)
6. Špunt (12 bodů)
7.-8. Pavel Houfek Band (10 bodů)
7.-8. Kámen úrazu (10 bodů)
9. Twisted Timber (6 bodů)
10. Ajeto (4 body)

Sdílet na...
Kam dál?

» Poslední, nebo příště jen jiná Muzika? - 1. část (Karel Fred Vodňanský)

» Povídání o nové Muzice 2013 (Belmondo)

» Poslední, nebo příště jen jiná Muzika? - 2. část (Karel Fred Vodňanský)

» Cop oslaví 35 let na Muzice 2013! (FOLKtime.cz)

» Jak se dělá Muzika (Džexna)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Alba   |195.47.28.xxx |25.08.2010 11:05:16
Ahoj, jsem moc ráda, že se jméno Frýda&Company objevilo v reportáži, jen jsem trochu překvapená měl-li jste dojem, že zpívám anglicky, francouzsky a španělsky, je něco špatně, šlo v každém případě o češtinu...snad tedy bude příště lepší zvuk Naše nové CD se jmenuje "Šaty z provázků" obsahuje 11 autorských a česky zpívaných písniček a věřím, že se bude líbit !!Zkuste www.fryda.org
JO a jmenuju se Albína
VK  - Nové písně Bonsaie   |195.191.204.xxx |25.08.2010 12:40:57
Ahoj Frede, tož napsals o nás pěkně, vďaka velmi. Pokud jde o nové písně, tak jich máme povícero, ale v té čině, která vládla Hrádku, jsme sáhli spíš po osvědčených kusech. Ale třeba Nottingham je teprv rok a kousek starý:)
Country club Halenkovice  - Hodně tvrdé, snad i pravdivé   |Registered |25.08.2010 22:15:01
No na Muzice jsem nebyl, většinu soutěžících kapel znám, ale tak přísný pohled na řadu kapel by snad neměl ani pan Keller. A nebo kapely měly špatný den a nebo je Fred opravdu muzikantský fajnšmekr, který nepromine nic, a soutěžním kapelám dává co proto.
Rád bych slyšel jeho názor na vystoupení Pacifiku, či Semtexu.
Já slyšel Pacifik teď na Babím létě v Dolním Újezdě a více než profesionální projev "kapely, která by si měla trochu hlídat své jméno" jsem slyšel zpívání 4 kamarádů, kteří se po dvou měsících sešli a teď si na podiu trochu popovídají a zazpívají, když to musí být. Tak to na mne působilo. Tonyho "beglajt", sem tam nevyšel začátek, dámy unisono, sem tam dvojhlas, ale z celého projevu především pocit "tak jsme se zase sešli po 14 dnech", dáme oblíbené fláky a hurá domů"
Snad jediným příjemným překvapením byl druhý kytarista a zpěvák Honza Frühwirt, který mne jediný přesvědčil.
Ale příspěvek není o Pacifiku - spíš bych se rád od Freda dozvěděl jeho názor, když ke kapelám v soutěži byl hooodně kritický.
Zdraví Berry
Belmondo   |62.245.92.xxx |25.08.2010 23:01:09
Drobné upřesnění:
Frýda&company není vítězem Štaflí, ale vítězem loňské soutěžní Open scény. Vítězem Štaflí se stala Epy de Mye, která také hrála na hlavní scéně.
Na letošní soutěžní scéně roli favorita Zhasni potvrdili, ač se na to sami necítili...ale dospěli ke skvělému pódiovému projevu.
Sluší se ještě dodat, že Petr Bendl se vzdal svého honoráře ve prospěch skupiny, která zvítězila v soutěžní scéně a Zhasni tak získali další natáčecí hodiny ve studiu Jumbo.
Pro mě jedno z nejlepších vystoupení se tu povedlo Flasbacku a rozhodně doporučuji si kapelu poslechnout. Stejně tak výborná byla i Bonsai č.3. Po Muzice jsem se několikrát přistihl, jak si písničku Nottingham pobrukuju...
A ještě jedeno malé upřesnění. Soutěžní scéna nemá dopředu jasnou dramaturgii (pominu-li tedy snahu o žánrově pestrý výběr účinkujích) neboť soutěžící si svoje pořadí ráno v den koncertu losují.
Kuba Horák   |82.150.164.xxx |27.08.2010 09:54:47
Díky za podporu. Měli jsme, přiznáváme, ten den jiné favority než naše Zhasni a vítězství nás (byť mile) překvapilo. Petru Bendlovi ještě jednou děkujeme. To, jak se postavil k honoráři, se jen tak nevidí. A přidávám se k Daniele Sedláčkové s díky všem organizátorům. Nebylo to pro ně věru jednoduché
Kuba Horák   |82.150.164.xxx |27.08.2010 12:32:18
Ještě jsem chtěl doplnit, že i mně se zdá metr na některé kapely až příliš...Kámen úrazu na mě působil hodně energicky a nezdálo se mi, že by byl mužský zpěv špatný apod.
Jana   |195.91.79.xxx |25.08.2010 23:38:59
No jo, pan Fred je machr. Zajimalo by me, co jeste umi krome kritizovani. Timto stylem at si pise do bulvaru a ne proboha reportaze.
Carmen   |Registered |02.09.2010 14:51:21
a to ma teda psát o čem jak se mají všichni rádi a jak všichni hrají dobře i když hrají sračky....???
Belmondo   |194.213.40.xxx |02.09.2010 19:00:12
Víš Carmene, já chovám takovou docela velkou úctu ke každýmu, kdo vyleze na pódium, kdo poskládá pár not dohromady, byť občas něco tahá za uši. Napsat na plnou hubu o jakýchkoliv muzikantech, že hrají sračky, je sice teď docela v módě, ale svědčí to víc o tom co je zač autor takových řádků než o oněch hudebnících. Mimochodem, před pár roky se občas kapele Zhasni hodně nepovedlo vystoupení. Kdyby o ní kritici psali jen ve stylu sraček, možná by dnes nehráli tak skvěle jak hrají.Shodit něco ze stolu je totiž hodně jednoduché a laciné...I kritika by měla být napsaná tak, aby ji kritizovaný přijal a mohl si z ní vyvodit nějaký závěr do dalších časů.
Ondra   |89.103.84.xxx |26.08.2010 08:41:51
No,nechtěl jsem komentovat,ale zaráží mně dvě nesrovnalosti..kapela Twisted Timber mi nepřišla nijak vyjímečně příšerná, jak popisuje autor článku, i s vypůjčeným kytaristou jejich vystoupení bylo slušně poslouchatelné, ostatně jako i pár kapel v článku takhle ,,sestřelených,,..ale teda ohledně vystoupení kapely Appaloosa - přijde mi, že byl autor na jiném festivalu - okolo stojícím muzikantům padaly oči z důlků a klesaly čelisti, briskní instrumentální výkony podpořené kvalitní rytmikou,výrazné a sezpívané vokály zanechaly ve mně neskutečně hluboce emotivní hudební zážitek, zkrátka, jak napsal autor - to byla zcela jiná třída. :)
vodkafe   |90.181.62.xxx |26.08.2010 09:20:09
Belmondo - díky za doplnění informací a hlavně za kompletní bodové výsledky openscény-nemám na tebe ani email.. Jinak Frída byla uvedena i jako vítěz štaflí a pokud vím nějaké měsíční snad i opravdu vyhráli..

Frído - ten zvuk u vás byl opravdu nerozeznatelný - výstelka v podobě rozličných jazyků byla sarkasmem nadsázkou..

Berry - musím upřímně říci, že takhle špatnou opensvénu jsem na Muzice ještě nezažil, viz. i nejlépe srovnat nějaké mé předchozí reportáže z Muzik.

Válclave K. - není za co, bylo za co. K těm novým písním - v Telči jste to tedy také moc neposunuli k novým písním, i když pravda Telč je Františkem Stralczynským prodchnuta - na počátku devadesátých let nám tam i 14 dní vařil. Nezbývá než mne pozvat na nějaký koncert plný nových písní.

Ondro X. - já tam byl a žádné vyvalené oči jsem neviděl, ale Váš názor rozhodněměnit nemíním, jen jsem vyslovil svůj a ano školený.

A propo děkuji Jano, že si myslíš, že umím kritizovat
Alba   |195.47.28.xxx |26.08.2010 10:02:09
Milý Frede, s tou výstelkou jdi k šípku, jsem si jistá, žes naše vystoupení vůbec naslyšel a spletl sis nás s pražsku zpěvačkou Friedou, ta zpívá různými jazyky a napříč žánry a opravdu se jmenuje Frieda.Ono se s toho následně vylhat je dost těžké, že ??
vodkafe   |90.181.62.xxx |26.08.2010 11:15:10
Tak počkaj na fotogalerii esli jsem byl či ni..
Viktor Janeba  - František   |90.179.0.xxx |26.08.2010 11:16:33
Jo, na Františkovo vaření si pamatuju. Tenkrát jsem ještě studoval, peněz moc nebylo... a jeho boršč nazvaný Pomsta cara Nikolaje stál 20 korun a byl tak vynikající, že jsem si byl asi 4x přidat a prožral peníze na celý den.
Daniela Sedláčková  - Fredovo velmi špatné sobotní odpoledne...   |81.0.248.xxx |26.08.2010 10:36:02
Výborná reportáž a výborná diskuse
My jsme si to skvěle užili. Když jsme ráno přijeli, bylo tam šílené mokro, bláto po kotníky, neutuchající kýble vody z nebe, tři nešťastně vypadající trampové choulící se pod stanem u pódia a zmoklí a nevyspaní zvukaři nafukující pódiové krytí. To ráno nás všechny zachránil stánek s valašskou slivovicí. To, co se dělo pak, mě úplně dostalo. Bez ohledu na extra hnusné počasí bylo v publiku plno, atmosféra byla skvělá, lidé vstřícní, pořadatelé skvělí. Nikoho to šílené mokro a počasí neudolalo a my jsme to hodnotili jako jeden z nejlepších letních zážitků. Všem pořadatelům za to díky, Belmondovi a Bublině obzvlášť.
Fanda  - vodkafred   |89.103.96.xxx |26.08.2010 11:39:54
Pane Karle Vodňanský . Opravdu nevím co do sebe cpete za svinstvo ,ale možná ,že toho hulení ,nebo cpaní se jiných dobrot je už třeba asi omezit !!!
Stráša   |89.235.16.xxx |27.08.2010 18:57:02
Mě by teda dost zajímalo, co znamená výraz "rýpat něco do vlaštovčiny nohavice" (viz. Kuba Horák)
Kuba Horák  - proč viz. já?:-)   |82.150.164.xxx |28.08.2010 16:13:15
To asi souvisí s tím, jak rozebírám píseň Vlaštovko leť od Jaromíra Nohavici. Ale na toto spojení se musíš zeptat autora.
Stráša   |89.235.16.xxx |29.08.2010 23:44:34
No, viz.Ty, protože to psal o tobě
Aha, tak teď už to chápu, díky.
Anonymní   |80.188.9.xxx |29.08.2010 10:49:36
Na Muzice jsem nebyla, každý má právo na názor, a když pan Vodňanský říká, že je školený... Ve mně nechal třeba Kámen úrazu (jinde, jindy) úplně odlišný dojem. Jinak oceňuji autorův osobitý a nezaměnitelný styl - spojení "usedavě se zaposlouchal", "kam se ucho dovlnilo", "to je káva velkobritská" či "ucamraná hitovka" ve mně vyvolávají velmi zábavné představy S některými pasážemi mám ale trochu problém. Kromě již zmíněné "vlaštovčiny nohavice" je to hned na začátku: "a toho času kořenem či vrtochem skot František Urbanec". Co tímhle chtěl básník říct? Že je pan advokát momentálně dobytek? Zvláštní... Ale ano, každý máme právo na vlastní názor.
Slávka-vy-  - omluva   |80.188.9.xxx |29.08.2010 10:51:19
omlouvám se, tenhle anonym jsem já, Slávka-vy-
Daniela Sedláčková  - K té Kubově vlaštovce..   |81.0.248.xxx |29.08.2010 11:18:53
Musím se přiznat, že jsem četla tu reportáž pozdě v noci a jednak mi mozek asi moc nefungoval, jednak jsem se přitom velmi smála, a tak - Kubo omlouvám se - jsem tu pasáž o vlaštovce pochopila tak, že jsi Irče v okamžiku, kdy zpívala tu vaši krásnou píseň o vlaštovkách, šátral vilně po noze. Tímto se omlouvám všem, kterých jsem se tím ve svých představách (Freud a Fred mi odpusť) mohla dotknout
Majkl  - Opět Fred nezklamal...   |217.112.161.xxx |30.08.2010 23:12:04
Opět Fred nezklamal...
Rádoby novinářský mišmaš, s báglem nepřesností (jak by tam ani nebyl) a s přílišnou kritikou (chtěl bych tě tam na pódiu vidět- zima déšť). Stejně jako nesmyslné vymysli okolo Open scény, mě přesvědčují rok co rok, vždy když od něj mám to potěšení něco číst, že jeho projev a názory nestojí za čtení. Co neopíše z jiných kritik, tak to si vymyslí. Některé názory na "amatérské" kapely bych raději slyšel od členů Ak. populární hudby, kteří by si něco takového snad ani netrofali napsat. Je to jen vedlejší scéna a pro lidi...!
Prospělo by mu pár lekcí psaní. např. od Belmonda, Vrabce, Tesaře..a soudnosti.
Mimochodem Frede, je pořadatel a pořadatel! Běžný nemá možnost zasahovat do dramaturgie festivalu. Tedy hlavní scény. Snad jen Bublina a to ještě omezeně..Jenže to ty víš, sám si tam pořadatelem byla a pokud vím, tak jsme Tě vyrazili! No tak sláva. Dělat ani psát neumíš.
Anonymní   |217.112.161.xxx |31.08.2010 11:21:54
Omlouvám se za překlep za překlepem, ale po 16h šichtě..už psaní všemi deseti moc nejde...
Jirka K.  - Článek děs   |84.42.206.xxx |01.09.2010 18:12:23
Ten článek je opravdu neuvěřitelně zvláštní. Soudě dle ostatních komentářů nejsem jediný, komu to tak připadá. Na Muzice jsem nebyl, přesto ale nevěřím, že existuje tolik špatných kapel (i když přiznám se, že většinu těch kapel neznám). I kdyby to vše byla pravda a ty kapely hrály tak blbě, autor by měl přimhouřit oko vzhledem k tomu, že ty kapely hrály na soutěžní scéně a nejsou to tedy žádní profíci. Redakce Folktimu by se měla zamyslet nad tím, koho pověří jako své autory, pokud si chce zachovat úroveň nejznámějšího folkového internetového magazínu.
Country club Halenkovice  - Až tak dramaticky bych to neviděl   |Registered |01.09.2010 19:36:16
No, to by bylo asi to poslední, co bychom všichni chtěli, aby se určovalo, kdo smí a nesmí vyjadřovat svůj názor, vždyť o tom je právě diskuze. Pokud jsou dodržena určitá pravidla, ať se každý vyjádří, jak věci viděl, cítí a svůj názor řekne.
Je pravda, že článek, a mám to vyzkoušené z našeho webu, řada lidí bere jako renomované stanovisko, je to napsané na webu a proto to tak bylo, autor ví a jeho názor pak přebírají a šíří dále jako něco nevyvratitelného. Hlavně starší generace si stále nemůže zvyknout, že na internetu může dávat své příspěvky každý, pořád to berou ve stylu "šak o tom psali v novinách, tak to musí být pravda".
Fred tu popsal jak věci viděl on, je to jeho svaté právo, pokud nesouhlasím, nevěřím a nebo mám jiné nastavení, buď dám svůj názor najevo a nebo prostě příspěvky od tohoto autora nečtu.
Ale zpět od moralizování. I já jsem názor na řadu kapel zpochybnil, ale nakonec když se sejde blbé počasí, nedobrý zvukař, do toho déšť a zima a pak přísný hodnotitel, může vše takto vyznít. Nejsem zastánce přimhuřování očí, každý, kdo vyleze na podium "nese kůži na trh" a já hodnotím jeho výkon s jinými či se svým "nastavením". Pokud to sklouzne do - no oni hrají teprve 3 měsíce, kapelník má kratší nohu a právě bourali - dá se to pochopit, ale s hodnocením výkonu by to nemělo co dělat.
Možná Vás kritický pohled Freda vyprovokuje si na kapely zajít a skutečně zjistit, je-li všechno tak špatné.
Krásný den všem na Folktime přeje Berry
Houbák  - Pověřování....   |SAdministrator |01.09.2010 21:00:30
Prakticky již vše podstatné napsal Berry (díky!). Já pouze doplním, že se naopak redakce FOLKtime.cz snaží stále rozšiřovat svou základnu o další schopné redaktory, které si stojí za tím, co napíší. Rádi bychom vám totiž přinášeli informace o dění ve folku z celé ČR.
Budeme rádi, když budete slušnou formou diskutovat pod článkem a ptát se autora článku na to, s čím nesouhlasíte.
Bublina  - Velké díky   |62.245.92.xxx |01.09.2010 22:02:56
Milý Frede,
po dlouhé době jsem si na Folktime přečetla celou diskusi a musím ti poděkovat. V době, kdy v létě probíhá řada akcí a reakce na reportáže z nich se objeví a zmizí v šeré minulosti bez odezvy či jen s malou odezvou, ty jsi svým článem rozpoutal velkou debatu. Kdyby reportáž o naší Muzice napsal Milan Tesař nebo Belmondo, čtenář by pokýval hlavou a vzal na vědomí, že proběhl jeden z mnoha festivalů, kdy pršelo, bylo míň lidí a blablabla... Tys svým dílem nadzvedl hned několik lidí a Muzika díky tobě nezapadla. Díky, díky díky... Příště, nebudeš-li moct, přijede paní Vetkovská z AHA.
Jinak těší, že se muzikantům z Open scény hrálo dobře. Že Zhasni mají radost, že vyhráli ( my máme taky radost ), že pořadatelé v sobě mají i po devatenácti letech dost patriotismu a dobrou paměť na pracanty. A největší dík divákům, kteří vydrželi ten dešťový maratón a neopustili nás. Na příští dvacátý ročník už scháním sponzora na úplatek pro sv. Petra. Sluníčko bude.
Jana   |193.179.41.xxx |03.09.2010 16:47:14
Na Folktime.cz chodim rada, proto me mrzi, ze se zde prezentuji nesmyslne recenze, ktere pise zrovna pan Vodnansky. Temer nic se mu nezda dost dobre. Zda se mi, ze pise jen proto, aby mohl nejake ty dusicky poradne "zdrbat". Prosim, kdo to mate v hlave v poradku a umite trosku psat, ozvete se panu sefredaktorovi, aby se pak zde nemusely prezentovat takhle otresne clanky, ktere stejne nikomu nic neprinesou....no, vlastne mozna panu autorovi...ze si zas jednou namasiroval sve superego. Frede, jste opravdu nechutny. Jinak to rici nemohu.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223242526
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib