gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

16.06.2010 Folkové Chvojení již tento víkend! (Víťa Troníček)    PDF Tisk Email
PR
Nový východočeský festival folkové, trampské a country hudby se uskuteční již o nadcházejícím víkendu, 18. a 19. června 2010, ve Vysokém Chvojně u Holic. Amfiteátr v tamním lesním arboretu přivítá více než dvacet účinkujících, mezi kterými nechybí hvězdy jako Wabi Daněk, Žalman a spol, Robert Křesťan a Druhá tráva, Hop trop, Nezmaři s Miki Ryvolou anebo Schovanky, zaskakující za Věru Martinovou, která se pro nemoc z prvního ročníku omluvila. Hlavní část programu ale tvoří nejúspěšnějších mladých skupin v tomto žánru, vystoupí například Žamboši ze Vsetína – dvojnásobní držitelé sošky Anděla, chybět nebudou ani vítězové Porty a Zahrady z posledních let pardubičtí Marien, jihočeská Epy de mye, západočeská skupina Přelet M.S., ostravští I.C.Q. nebo Šántré z Prahy. Program doplňují další zajímavé formace jako Duo Ťuk, Berušky, Stráníci s Mírou Ošancem, Pavučina, Koňaboj, Domino, nebo třeba slovenská skupina Rolničky, páteční večer otevře bluegrassová Modrá nota.

Folkové Chvojení nese podtitul Festival plný člověčí muziky a pořadatelé vše směřují k tomu, aby zde vzniklo hudební setkání, které by zaplnilo citelnou mezeru po legendárním Slunovratu ve Svojšicích. Dramaturg festivalu Vít Troníček, kapelník skupiny Marien, říká: „Folková, trampská a country muzika je médii a hudebním průmyslem velice opomíjený žánr, přitom současná scéna je velice pestrá, vyrostla nová generace zajímavých autorů, kteří stejně jako písničkáři v osmdesátých letech minulého století vkládají do svých písní názory a glosy na současné dění ve společnosti, to vše na jednoduché melodice a úsporném hudebním doprovodu. Tento žánr nikdy nebyl jen o muzice, dává podněty k zamyšlení, probouzí lidskost a romantiku. Na Chvojení se nebude tančit a křepčit s pivem v ruce, ale poslouchat a zpívat dle slavného Nohavicova sloganu: Dokud se zpívá, ještě se neumřelo....“ Ostatně jedním z propagačním materiálů festivalu je i volně distribuovaný zpěvník s písněmi všech účinkujících, který můžete spolu s podrobnými informacemi o festivalu získat na internetové adrese www.chvojení.cz.

Akci pořádá královéhradecká agentura Art Favore Production, která má za sebou bohaté pořadatelské zkušenosti, například loni realizovala Operu NABUCO na Perštýnském náměstí v Pardubicích, ve spolupráci s pardubickou skupinou Marien a folkovým Duem Ťuk ze Žamberka. Stanování i občerstvení zajištěno, předprodej lístků v síti nádražních prodejen PONT.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Denis  - Datum   |213.168.160.xxx |17.06.2011 13:19:32
Prosím opravte si datum,je to 17.-18.6.
Houbák  - Loňská pozvánka   |SAdministrator |17.06.2011 14:32:50
Denisi, toto je pozvánka na loňský ročník. Letošní najdete na http://www.folktime.cz/folk-zije-pr/6743-folkove-c ....

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib