gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

31.01.2014 Open Mic POTRVÁ#71 jako lekce tolerance (Slávka -vy-)    PDF Tisk Email
PR

Už to jsou tři roky, co celkem pravidelně vysedávám každou první středu v měsíci pod levou reprobednou v dejvické Kavárně POTRVÁ. Večer od sedmi do deseti (a pár minut navíc) tu totiž patří pódium Open Micu POTRVÁ a tak rozdílným hudebním žánrům, že by do jednoho šuplíku určitě nacpat nešly. Přiznávám, mám z toho radost, protože muzika, co se líbí mně, taky překračuje žánrové hranice. Navíc impresário pořadu Jan Řepka, zřejmě i díky tomu, že je sám aktivní muzikant, má značný přehled nejen o domácí scéně a často taky kouká za státní hranice – za sousední i ty mnohem vzdálenější.

Já zdaleka takový přehled nemám a tak ani nemám tušení, kde jinde než tady bych mohla během tří hodin slyšet takové hudební hody jako třeba loni na Open Micu#64. Užívat si čistou a spontánní radost, kterou šíří dětský sbor (Unisono z Benešova pod taktovkou Věrky Müllerové), chechtat se při pohádce o Červené Karkulce, která v podání poněkud (aspoň na první pohled) šíleného houslisty a rappera Michala Knébla rozhodně není pro dětské uši, kochat se hrou na španělku Patrika Henela, doprovázejícího písničkářku Martinu Trchovou, projíždět se na kole se sluncem na ramenou s Liv Lombardi, americkou písničkářkou ze Santa Fé. A taky si "tak trochu písknout", dokonce třikrát jinak – s Martinem Brdečkou, který moravskou lidovku spískal na flétničku z Nepálu, s Dobromilem Tučkem, který přednesl variaci pro didgeridoo, dlouhatánskou fujárku australských domorodců, a do třetice se šaramatním profíkem Edou, který při klezmeru i jazzu střídal saxík, hoboj a umělohmotnu flétnu... To jen pro ilustraci, co všechno může čekat návštěvník takové skutečně otevřené scény, kde má navíc své místo i slovo mluvené, tedy verše a próza.

Open Mic POTRVÁ#71 vypukne ve středu 5. února 2014 a podle programu se už zase mám na co těšit. Ale abych ještě citovala Jana Řepku: "na programu je shodou okolností více žen než mužů, a stejně tak bude ženský element vládnout závěrečnému číslo večera, kapele Voilà. O slovenskou zpěvačku Zdenku Trvalcovou, která stojí v jejím čele, se pokoušíme už dobré tři roky. Tak snad to vyjde. Těšte se na svéráznou inkarnaci francouzských kabaretních div!" Malá ochutnávka zde:

 

 


Sdílet na...
Kam dál?

» Na olomouckém Open mic se představí prapůvodní Děti mezi reprákama (Tomáš Krejčiřík)

» Martin E. Kyšperský a Vasilův Rubáš jako hosté Open Micu (Ondřej Machát)

» Open Mic hostí Zoe Hayter a irskou herečku Fionu M. Fitzpatric (Tomáš Krejčiřík)

» Open Mic na cucky začíná sezonu v novém. Zve na talentovanou Prune (Tomáš Krejčiřík)

» Na olomouckém Open mic zahraje trio Šarivary (Tomáš Krejčiřík)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib