gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

16.06.2014 Hradecký slunovrat již tento víkend! (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR

Hudební, kulturní a rodinný festival "Hradecký slunovrat", konaný na magické datum letního slunovratu - 21.6. využívá Genia loci překrásného zámku v Hradci nad Moravicí. "Rádi bychom kapkou přispěli ke kulturnímu životu na tomto místě, někdy je prostě velmi povznášející být jedním z řady", jak kdesi řekl Vladimír Merta. "Na zámku pobývali Ludvík van Beethoven, Ferenc Liszt, Niccolo Paganini, Cosima Wagnerová, Sidonie Nádherná, Rainer Maria Rilke... V tradici tohoto místa, jakožto centra kultury a umělecké inspirace pokračuje i současný kastelán Radomír Přibyla, díky němuž můžeme akci pořádat a za to mu jsme velmi vděční, " objasňuje směřování akce ředitel festivalu Václav Müller.

Magické prostředí zámku...
Magické prostředí zámku...
foto: archiv

Diváci se mohou těšit na tři hudební scény v unikátním prostředí, výstavu a vernisáž umělce nominovaného na "komiksového Oskara" - Jaromíra 99 známého díky filmu Alois Nebel, ale také na scénu s aktivitami pro děti, kočovné divadlo, "Hradeckou kavárnu" s diskuzemi a workshopy a noční cimbálovku s vínem na nádvoří Bílého zámku.

"Vše je připraveno a vymyšleno tak, aby se divák ani chvíli nenudil, a program i ten doprovodný byl pestrý a atraktivní," říká produkční festivalu Jana Šoupalová, která jedním dechem dodává velmi zajímavou informaci týkající se průběhu festivalu v případě nepříznivého počasí: "Máme připravenu plnohodnotnou variantu v několika krásných prostorách uvnitř zámku."

Na festivalu vystoupí legendární AG FLEK, Jaromír Švejdík, Malá lesní PůlJablkoň, Jan Burian, Žamboši a mnozí další. Součástí festivalu je také sklepní scéna tepající v rytmech minimalu, techna, elektra, tech-housu.

Dramaturg Dušan Trličík upozorňuje na velmi kvalitní obsazení open scény na terase nad řekou Moravicí: "Vybírali jsme skupiny přihlášené na základě konkurzu a jsem velmi spokojený s jejich úrovní. Těším se třeba na samostatný recitál Dušana Vainera, kterého znáte ze skupiny Šantré, progresivní dívčí duo LAV - LAV přijede posíleno o rytmiku, a velmi doporučuji mimo jiné i vycházející hvězdu folkových podií vsetínskou skupinu Noca."

Čestnými hosty festivalu jsou Milan Tesař z Radia Proglas, a také Michal Jupp Konečný se svou ženou Hankou, kteří se ujmou křtu nové desky skupiny Žamboši.

Bezplatné táboření je připraveno na louce pod zámkem.

Vstupné v předprodeji 250kč.


Sdílet na...
Kam dál?

» Jarní knižní novinky v nakladatelství Galén (Galén)

» Soutěž o nové album Louvre tria Žamboši ()

» Folková růže 2012 v obrozenecké atmosféře (Tomáš Hrubý)

» Hradecký slunovrat - viděno dvěma: Priessnitz, Jananas a dál... (Karel Fred Vodňanský)

» Hradecký slunovrat 2017 - Víno, hudba, zpěv (Hradecký slunovrat)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib